СТРАХУЈЕМО ДА ЋЕ ИХ ОСЛОБОДИТИ: Породица убијеног Стефана Филића са зебњом очекује пресуду насилницима

Новости онлине

23. 10. 2020. у 08:22

ГЛАВНИ претрес за убиство 18-годишњег Стефана Филића из Велике Плане, у коме су главни оптужени Никола Б. (20) и Митар П. (20), одржаће се данас пред Вишим судом у Смедереву.

СТРАХУЈЕМО ДА ЋЕ ИХ ОСЛОБОДИТИ: Породица убијеног Стефана Филића са зебњом очекује пресуду насилницима

Архива

Несрећног младића, ова двојица насилника, претукли су 2. фебруара ове године испред клуба "Бродолом", без икаквог разлога. Стефанова тетка каже да је цела породица у великом грчу пред суђење због бојазни да би убице могле да буду ослобођене оптужби.

- Како време пролази нама је све теже и теже... Сви смо под великим стресом пред суђење и само се надамо да они неће бити ослобођени и да нешто неће промаћи. Сваки пут нам је тешко када треба да гледамо убице нашег детета - изјавила је тетка Стефана Филића.

Испред Вишег суда у Смедереву, како каже, окупиће се сутра Стефанови другови и другарице са којима се ишао у школу, рођаци, али и познаници породице Филић.

- Желимо да дамо подршку родитељима и да свима покажемо да Филићи нису сами, да око нас има још људи који се боре да правда буде задовољена - навела је његова тетка.

Како је тетка испричала, породица сваким даном све теже носи са губитком једног младог и талентованог живота.

- Ми тек сада после скоро 9 месеци од његове смрти схватамо шта је он био и колико нам је тешко без њега. Стефанова мајка, моја снаја је у јако емотивном стању, тешко подноси лекове за смирење које мора да пије. Отац Ненад је тај који се бори да сачува породицу - прича тетка.

Иначе, како је навела тетка, отац оптуженог Николе Б, покушао је неколико пута да ступи у контакт са породицом Филић, међутим они су то одбили.

Никола Б. и Митар П. / Архива

- Претпостављам да они хоће да се извине, јер његов отац схвата кривицу, али шта ми имамо сада од тог извињења када нашег Стефана нема више. За разлику од њих породица Митра П. никада није признала злочин, као ни сам Митар. Он је стално негирао своја злодела. Надамо се само да неће изаћи на слободу и поново урадити овако нешто - наводи тетка.

Стефана су на смрт претукли двојица насилника у Великој Плани, јер је хтео да одбрани свог млађег брата и друга, на кога су Никола Б. и Митар П. прво насрнули. Стефан је хтео да смири ситуацију, међутим, сукоб је ескалирао. Док је лежао на плочнику, према наводима оптужнице, окривљени Никола Б. га је шутнуо ногом у главу. Несрећни Стефан, иначе матурант Економске школе у Великој Плани, преминуо је од последића повреда који су му насилници нанели.

Никола Б. и Митар П. су после хапшења саслушани у Основном јавном тужилаштву у Великој Плани, али су тада били осумњичени за наношење тешких телесних повреда. Међутим, после смрти Стефана Филића сагледане су све околности догађаја, па је случај прешао у надлежност Вишег тужилаштва у Смедереву, које ухапшене терети за тешко убиство, за које је запрећена казна од најмање десет година затвора или доживотна робија.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)