ЈА САМ САМО НА ЈЕДНОМ СНИМКУ: Неђељко Ђуровић пориче кривицу за убиство Милоша Милеуснића

Ј. Д. Љ.

21. 10. 2020. у 07:46

СУЂЕЊЕ Неђељку Ђуровићу (31), оптуженом за убиство студента из Чачка Милоша Милеуснића (24), у јануару 2019. године, испред зграде у Улици Димитрија Туцовића у Београду, настављено је јуче у Вишем суду саслушањем сведока полицајаца и прегледавањем снимака са сигурносних камера.

ЈА САМ САМО НА ЈЕДНОМ СНИМКУ: Неђељко Ђуровић пориче кривицу за убиство Милоша Милеуснића

Фото В.Н.

Један од полицајаца испричао је како је дошло до откривања и хапшења Ђуровића, а потом, одговарајући на питања оптуженог, негирао његове тврдње да је у полицијској станици скидан наг, да му је сугерисано да обуче Милеуснићеву гардеробу, као и да је тучен.

Након тога, прегледано је пет снимака са сигурносних камера са објеката који се налазе у близини.

ОПТУЖЕНИ Неђељко Ђуровић, Фото приватна архива

На свим снимцима јасно се уочава особа, чији се лик не види, обучена у црни доњи део тренерке и светлу скијашку јакну, гардеробу какву има и оптужени. На неким од снимака се види како та особа хода улицом, на некима где се убрзано креће, осврће, трчи, носи нож, који пребацује из једне у другу руку...

НЕГИРА ОПТУЖБЕ, прети му 40 година

НЕЂЕЉКО Ђуровић негира да је 27. јануара 2019. рано ујутру на смрт избо ножем Милеуснића. Ухапшен је убрзо након злочина и од тада је у притвору. Оптужницом се терети за тешко убиство на подмукао начин, за које је запрећена казна од 10 до 40 година затвора.

ЖРТВА Милош Милеуснић, Фото приватна архива

Тужилаштво је тврдило да је на свим снимцима реч о истој особи, али је Ђуровић  то негирао.

- Ово сам ја на снимку и једино се на њему уочава боја одеће. Види се да сам у црном доњем делу тренерке и у белој јакни са сивим шарама, да ми је обућа црна без белих пертли и апликације на доњем делу тренерке - казао је Ђуровић, када је приказан пети снимак, где се види како он улази у једну продавницу у Далматинској улици.

Касирка која је раније саслушана као сведок, изјавила је да се сећа младића који је куповао у продавници, да је уочила да су му руке и новац којим је плаћао били крвави, за шта Ђуровић каже да је последица пада и посекотине од кључа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)