ПОСЛАО ЈЕ РАДНИКЕ НА ПАУЗУ И САСТАО СЕ СА УБИЦОМ: Детаљи истраге о смрти нишког бизнисмена, злочину претходила туча!

Ј. ЋОСИН

09. 10. 2020. у 22:20

ДАН после убиства Нишлије Драшка Р. (46), чије су тело у локви крви, у четвртак око 16 сати у кругу фабрике "Мин Копекс", пронашли његови радници, полиција је наставила потрагу за починиоцем, или више њих.

ПОСЛАО ЈЕ РАДНИКЕ НА ПАУЗУ И САСТАО СЕ СА УБИЦОМ: Детаљи истраге о смрти нишког бизнисмена, злочину претходила туча!

Фото: Ј. Ћ.

Како се незванично сазнаје, око 15 сати Драшка је, у хали коју је уређивао да би у њој започео производњу намештаја, требало да посети непознати мушкарац, након чега је он своја два радника послао на паузу. Када су се вратили, затекли су беживотно тело газде, а поред њега мацолу и секиру, па су одмах позвали полицију.

Према првим траговима, све указује да се убиство догодило у овој хали, али и да је злочину претходила туча, јер је све било испретурано. По налогу надлежног Тужилаштва, јуче је урађена и обдукција, која би требало да расветли детаље овог убиства.

Начелник одељења за биолошке трагове у Заводу за судску медицину у Нишу, Иван Стојановић обавио је делимичну реконструкцију догађаја на основу трагова крвних мрља нађених у хали закључио да је Драшко убијен оруђем које је пронађено поред његовог тела.

Један од двојице радника рекао је кратко за наш лист да су обојица повремено радила код убијеног Драшка, да се познају дуго из комшилука, али да из поштовања према породици не желе да износе никакве детаље. Ни у породици убијеног нису били раположени за разговор са новинарима.

Фото: Приватна архива

ПРОМЕНИО ПРЕЗИМЕ

КОМШИЈЕ кажу да Драшка Р. знају као пријатног и љубазног човека. Кажу да је често био одсутан, да је одлазио у иностранство, а недавно је променио породично презиме, највероватније да би лакше могао да прелази границу, јер му то можда некада није било дозвољено. На друштвеним мрежама користио је породично презиме, док му у личној карти, као и у подацима о фирми чији је власник, пише друго. Иза себе је оставио два малолетна детета и супругу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)