ПОЛИЦАЈЦИ ИМ РЕКЛИ ДА "НЕ ДИЖУ ПРАШИНУ": Срби узнемирени после покушаја отмице девојчице (11) у селу у Општини Обилић

Д. ЗЕЧЕВИЋ

07. 10. 2020. у 22:22

ПОКУШАЈ киднаповања српске девојчице у Бабином мосту узнемирио је овдашње Србе који опомињу на учестале нападе на српску децу.

ПОЛИЦАЈЦИ ИМ РЕКЛИ ДА НЕ ДИЖУ ПРАШИНУ: Срби узнемирени после покушаја отмице девојчице (11) у селу у Општини Обилић

Илустрација полиција Фото И. Радуловић

 Наиме, непознате особе покушале су данас поподне око 15,30 часова да увуку у аутомобил једанаестогодишњу Т.Д из већински српског села у општини Обилић.

Како је "Новостима" потврдио Жарко Петровић, директор овдашње основне школе, девојчица се налазила на улици, пар стотина метара од куће, по повратку са лекарског прегледа у околном Прилужју.

- Око пола три узео сам децу из Бабиног моста, која сутра треба да иду на тренинг на Газиводе, да одрадре лекарски преглед у Дому здравља у Прилужју. Децу сам вратио кући, а ову ученицу петог разреда оставио сам на путу надомак куће - прича Петровић. - Око 19.00 сати дошао ми је отац девојчице и испричао како су крај ње стала кола у којима су била четворица Албанаца. Један од њих је изашао и позвао да приђе колима. Срећом, побегла је у прво двориште јер је капија била отворена.

Директор Петровић напомиње да су деда и мајка девојчице отишли у полицијску станицу да пријаве покушај отмице, али су их тамо провоцирали казавши им како би киднапери да су то желели свакако киднаповали девојчицу.

Аутомобил у којем су били нападачи, како сазнајемо, отишао је у правцу албанског дела села, а припадници косовске полиције сугерисали су родитељима да “не дижу прашину око читавог случаја”.

Сличан инцидент догодило се недавно у суседном селу Племтина, када су непознате особе покушале да увуку у кола деветогодишњег малишана српске националности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)