АДВОКАТ: Гуцати и Харадинај нису криви за цурење докумената

Танјуг

27. 09. 2020. у 20:47 >> 20:48

АДВОКАТ организације ратних ветерана тзв. Ослободилачке војске Косова Том Гаши изјавио је данас да председник и заменик председника те организације, Хисни Гуцати и Насим Харадинај, нису криви за цурење докумената Специјалног суда у Хагу.

АДВОКАТ: Гуцати и Харадинај нису криви за цурење докумената

Foto: Printskrin

Гаши је навео да је “кривица” Хиснија Гуцатија и Насима Харадинаја у томе "што су показали сарадњу српског тужилаштва са Специјалним судом" у, како тврди, "фабриковању доказа против ОВК", пренело је Косово онлајн.

“Ово хапшење је стопостотно повезано са политиком. Тако смо видели како снаге Специјалног суда у Хагу хапсе Насима Харадинаја и Хиснија Гуцатија, али не и неког од својих. Због чега су криви Насим и Хисни што су њима документи процурили из Хага, удаљеног око 2.500 км од седишта организације ратних ветерана ОВК", упитао је Гаши у објави на Фејсбуку.

Тужилац Специјалног суда у Хагу Џек Смит саопштио је раније да ће кривично гонити особе које открију идентитет потенцијалних сведока или у томе помогну.

Смит је, поводом тврдњи представника огранизације ратних ветерана тзв ОВК да су им непознате особе доставиле многа документа Суда у Хагу, истакао да се то удружење више пута упустило у активности које су, како је навео, "усмерене на минирање доличне примене правде".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)