БИО МУ ЈЕ СЛОБОДАН ДАН, АЛИ СУ ГА ЗВАЛИ ДА ЛЕТИ: Син страдалог мајора Крсника о смрти оца - Знао сам да је тата у палом МиГ-у

Новости онлине

27. 09. 2020. у 09:46

ПРОЧИТАО сам на интернету, на вестима, да је пао авион. Кад је стигла информација да је реч о војном авиону МИГ 21, знао сам да је тата у њему, али сам се надао да се катапултирао и да је преживео.

БИО МУ ЈЕ СЛОБОДАН ДАН, АЛИ СУ ГА ЗВАЛИ ДА ЛЕТИ: Син страдалог мајора Крсника о смрти оца - Знао сам да је тата у палом МиГ-у

Фото: АП Пхото/Дарко Војиновић/Министарство одбране

Ово је својој пријатељици испричао син мајора Дејана Крсника (49), који је у петак ујутру погинуо у паду војног авиона у селу Брасина код Малог Зворника, заједно с колегом Звонком Васиљевићем (43), капетаном прве класе. Трагедија се десила око 9.15 сати, а Крсник и Васиљевић полетели су са аеродрома у Батајници како би извршили редовни летачки задатак, пише "Курир".

Син јединац мајора Крсника јуче је с мајком примао саучешће у стану у Земуну. Његова пријатељица каже да јој је испричао шта се дешавало кобног дана.

- Рекао ми је да је Дејан у петак требало да буде слободан, али су га звали с посла и молили га да дође на аеродром како би летео с Васиљевићем. Дејан је пристао да и на слободан дан ради - каже пријатељица.

Према њеним речима, Дејанов син се до последњег тренутка надао да му је отац преживео несрећу.

Мајор Дејан Крсник/Фото: Фејсбук

- У почетку нико није знао шта се дешава. Дејановог сина су звали пријатељи, родбина, колеге, распитивали се како је. После неколико сати су му јавили да је погинуо, а он је морао да то саопшти мајци. Рекао ми је да му се цео свет срушио, да је у том тренутку испустио слушалицу коју је држао - прича саговорница и наставља:

- Питала сам га да ли зна шта је узрок трагедије, рекао ми је да не зна, да им још ништа нису саопштили, те да ће истрага утврдити шта се догодило.

Крсникови пријатељи и колеге кажу да је био велики професионалац и да је прошао сва ратишта.

- Мајор је ускоро требало да оде у пензију, ово му је био међу последњим задацима у војсци. Планирао је да, кад се пензионише, настави да ради као инструктор летења у пилотској академији у Вршцу, коју похађа и његов син. Прошао је сва ратишта, а учествовао је и у одбрани земље 1999. - каже пријатељ.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)