ЗА СМРТ ДЕТЕТА "ПОД ЛУПОМ" И РОДИТЕЉИ: Истражује се зашто су Димитрију Р. (12) из Придворице мајка и отац дозволили да вози трактор

Д. Новковић

26. 09. 2020. у 21:30

ОБДУКЦИЈА трагично настрадалог дечака Димитрија Р. (12) из насеља Придворице код Смедеревске Паланке, који је погинуо у петак ујутру када се преврнуо трактор којим је управљао, требало би да покаже шта је стварни узрок трагедије.

ЗА СМРТ ДЕТЕТА ПОД ЛУПОМ И РОДИТЕЉИ: Истражује се зашто су Димитрију Р. (12) из Придворице мајка и отац дозволили да вози трактор

Димитрије Р. / Фото "Фејсбук"

Након налаза које је затражио надлежни тужилац, а кад Основно јавно тужилаштво добије извештај, биће познато и када ће дечак бити сахрањен, односно када ће тело бити предао породици, али и да ли ће се испитати и одговорност родитеља.

Незапамћена трагедија догодила се у петак ујутру, око 9.30, на стази која се налази у оквиру дворишта куће дечакове породице.

- У једном тренутку, трактор се нагнуо на страну, а дечак се нашао на земљи. Тада је кабина трактора пала на њега - препричавају страшну несрећу мештани Придворице.

У време трагедије, у кући и дворишту били су сви чланови породице, мајка, отац и две млађе сестре, али дечаку није било спаса. Екипа Хитне помоћи коју су родитељи позвали могла је само да констатује смрт дванаестогодишњака.

Убрзо су на место несреће стигли су и полиција и основни тужилац. Истражни органи, како сазнајемо, сачинили су извештај са свим релевантним подацима о околностима несреће и предали га основном тужиоцу.

- Сходно томе, тужилац ће одлучити какве ће кораке даље предузети. Пошто се ради о малолетној особи од само 12 година која је сама управљала трактором, највероватније да ће бити истражена одговорност родитеља - сазнајемо у истрази.

Мештани Придворице од петка су у неверици, сви одреда жале за дечаком.

- То је дивна породица, вредна, а тај мали био је дете за пример. Његови родитељи се баве пољопривредом, па у таквим домаћинствима деца често сама возе трактор, мада је то ризично - причају мештани, додајући да вероватно нико од укућана није ни помислио да ће доћи до било какве несреће.

УЗРОК ПРЕВРТАЊА

КАКО сазнајемо, у даљем току расветљавања несреће, требало би да се испита и сам чин превртања трактора:

- Утврдиће се да ли је до тога дошло због евентуалног квара или због нестручне или пребрзе вожње - кажу и истрази.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (2)

Boris

27.09.2020. 06:23

To samo Srbin moze dozvoliti detetu da upravlja masinom cak se neretko i ponose kako njegov sin moze da vozi,traktor,automobil,kamion ili moped i eto nesreca koja ce promeniti zivot celoj familiji ,saucesce nesrecnoj familiji