БИО ЈЕ ПРИЈАТЕЉ КАКАВ СЕ МОЖЕ ПОЖЕЛЕТИ: Репортери "Новости" у селу Доње Бориње, у дому погинулог пилота Васиљевића

В. М.

25. 09. 2020. у 22:00

ЗА настрадалог пилота Звонка Васиљевића, родом из суседног села Доње Борине, које је, само преко шуме од места несреће, мештани кажу да је био човек, комшија, рођак и пријатељ какав само може да се пожели.

БИО ЈЕ ПРИЈАТЕЉ КАКАВ СЕ МОЖЕ ПОЖЕЛЕТИ: Репортери Новости у селу Доње Бориње, у дому погинулог пилота Васиљевића

Кућа Васиљевића, мајка Мара на прозору / Фото В. М.

Екипа "Новости" била је у његовој родној кући, пре сазнања о судбини пилота и коопилота. Родитељи и неколико пријатеља и рођака већ су били у сузама, забринути, тужни. Нико, међутим, још није желео да поверује у најгоре. Прочуло се да се наводно пилот катапултирао у насељу Чолаковићи у Брасини. Све непроверено, незванично што је бригу чинило још већом и отварало пут црним слутњама, али су још неко време гајили зрно наде.

- Пола сата пре лета Звонко ме је позвао и рекао да изађем на терасу, да ће летети изнад наших кућа - прича, за "Новости", његова мајка Мара. - Чекала сам га. Он је наш понос и дика у сваком смислу и као дете, и као човек и као пилот.

Отац Драган каже да зна сина у душу, али и његова размишљања о летовима и додаје:

- Ко зна колико пута ми је говорио да никад, ни по коју цену, не би оставио некога у авиону, а он сам да се катапултира. Никада, наглашавао је, не би то учинио. Сигуран сам да то ни сада није учинио, јер га краси снажан морал, професионалност и човекољубље.

У родном крају, као и оближњој Лозници, Васиљевић је важио за љубитеља дружења, посебно спортских. Рекреативно је играо фудбал, а памтиће га и као страственог навијача Партизана. "Гробари" су му на друштвеним мрежама јуче одали последњу почаст.

И Звонков стриц, Видоје, био је пилот, потпуковник авијације ЈНА. Млађи Васиљевић је тако наставио војничку и пилотску традицију овог часног дома у Доњој Борини. Нажалост, и Видоје је трагично погинуо пре двадесетак година, али не у лету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)