БРАНИЋЕ СЕ СА СЛОБОДЕ: Суд одбио да одреди притвор Миладину Ковачевићу, траже саслушање нападнуте девојке и вештачење повреда!

Танјуг

19. 09. 2020. у 17:00

ПРВИ основни суд у Београду одбио је данас предлог тужиоца да одреди притвор Миладину Ковачевићу осумњиченом за претње девојци Т. Т. (26) пре три дана у центру Београда, тако да ће се он у даљем току поступка бранити са слободе.

БРАНИЋЕ СЕ СА СЛОБОДЕ: Суд одбио да одреди притвор Миладину Ковачевићу, траже саслушање нападнуте девојке и вештачење повреда!

Фото: АП Пхото/Дарко Војиновић

Суд му је међутим одредио меру забране приласка и комуницирања са Т. Т. и њеном рођаком, која је била сведок инцидента, рекла је Тањугу портпаролка суда Бојана Станковић. На ово решење судије за претходни поступак тужилаштво има право да уложи жалбу кривичном ванпретресном већу суда.

Ковачевић је претходно на саслушању у Првом основном јавном тужилаштву у Београду у целости негирао да је претио девојци.

У својој одбрани је навео да се видео са Т. Т, али да јој те вечери није претио нити јој је нанео повреде. Након што је детаљно описао како се оштећена понасала и шта се све догађало, није желео да одговара на питања заменика тузиоца, навело је тужилаштво раније у саопштењу.

Ковачевић се терети за кривична дела угрожавање сигурности и злостављање и мучење, јер је девојци претио, вукао је за косу, поломио јој је телефон, речено је Тањугу у петак у тужилаштву.

Девојка која је пријавила његово понашање у петак је тужилаштву доставила "повредну листу", а тужилаштво је најавило да ће наложити вештачење тих повреда.

Такође, у даљем току кривичног поступка тужилаштво намерава да испита и оштећену девојку, као и њену рођаку код које је побегла након свађе с Ковачевићем.

Тужилаштво ће прегледати видео записе и предузети и све друге доказне радње, а ради правилног утврђивања чињеничног стања.

Након тога ће донети коначну одлуку и обавестити јавност о даљем току поступка, каже се у саопштењу.

Ковачевић је српској јавности познат по случају из маја 2008. године, када је у студентском клубу у Бостону брутално претукао колегу с факултета Брајана Стајнхауера, а због чега је након бекства из САД, процесуиран у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)