ПРЕСУДА ДЕЈАНУ ГОСТИЋУ: Две године затвора због нелегалног ношења оружја

Љ. П.

18. 09. 2020. у 07:53

ДЕЈАН Гостић (32), родом из Добоја са боравиштем у Новом Саду, осуђен је у четвртак у Вишем суду у Новом Саду на две године затвора због нелегалног ношења оружја, и то пиштоља ЦЗ без видљивог броја са седам метака калибра 7,65 милиметара.

ПРЕСУДА ДЕЈАНУ ГОСТИЋУ: Две године затвора због нелегалног ношења оружја

Дејан Гостић


Образлажући пресуду, судија Ивана Јосифовић је казала да је веће у поступку разматрало све доказе, али се Гостићева тврдња да је оружје донео његов друг није могла проверити јер он није желео да открије његов идентитет.


Са друге стране, како је казала Јосифовићева, суд је имао исказ четири полицајца који су тог 19. новембра 2019. године добили дојаву да се у Улици браће Рибникар догодила свађа и да се помињу претње оружјем. Све се догодило у поменутој улици код зграде са бројем 15 на силаску према подземним гаражама.


На суђењу, које је почело и завршено за два сата, Гостић, који се у истрази бранио ћутањем, казао је да, док је његова невенчана супруга била на факултету, њега је позвао другар и замолио да му сачува пиштољ неколико дана док је он на Јахорини са девојком, и да је он на то пристао.


- Девојци сам рекао шта сам урадио, похистерисала је и викала да оружје одмах изнесем из стана. Позвао сам другара, објаснио му ситуацију и да девојка галами, и да одмах дође по оружје. Са Јованом сам сишао доле, јер је хтела да се увери да сам предао пиштољ.
Испред зграде су, према његовим речима, наставили да се расправљају, а убрзо се појавило полицијско возило, и дошла су четири полицајца и ухапсила га.

ОСУЂИВАН 10 ПУТА


Дејан Гостић  је, иначе, до сада десет пута осуђиван, између осталог и за кривична дела са елементима насиља, а против њега је донета правоснажна пресуда на три године затвора због изнуде у Босни и Херцеговини. Добио је држављанство Србије и није се враћао у завичај, а налог да се јави на издржавање казне није му уручен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)