БРУТАЛНУ ТУЧУ КОРИСТЕ ЗА УДАР НА ПОЛИЦИЈУ: Тачна хронологија догађаја - пребијени младић се појавио у полицији тек 2. септембра

Љ. П.

16. 09. 2020. у 19:34

ПОТПРЕДСЕДНИЦА Странке слободе и правде Мариника Тепић дошла је испред МУП поводом недавног случаја пребијања у Новом Саду са намером да понизи полицијске службенике и обесмисли рад полиције - изјавила је данас државна секретарка МУП Биљана Поповић Ивковић и показала новинарима службене белешке, које оспоравају тврдње које је раније изнела Тепићева.

БРУТАЛНУ ТУЧУ КОРИСТЕ ЗА УДАР НА ПОЛИЦИЈУ: Тачна хронологија догађаја - пребијени младић се појавио у полицији тек 2. септембра

Фото: МУП/Принтсцреен

Поповић Ивковић је на ванредној конференција за медије истакла да "главна глумица Драгана Ђиласа поново износи лажи", као и да се цео случај политизује и креира нова лажна афера.

- То не желимо да дозволимо, о свему постоје службене белешке - рекла је државна секретарка и показала полицијске белешке, којима је објаснила хронологију догађаја, у којем је Иван Контић у Новом Саду зверски претукао М. М. (28).

ПРОЗИВКЕ ТЕПИЋЕВЕ

МАРИНИКА Тепић је изразила сумњу да је 19 дана заташкавано брутално пребијање у Новом Саду како би се осумњиченом Контићу помогло да побегне. Она је испред седишта МУП новинарима поделила две службене полицијске белешке које су заведене под истим бројем, и додала да је тек 12. септембра, дан после објављивања снимка у јавности, тужилац дело преквалификовао у убиство у покушају. Како је рекла Тепићева, правници тумаче да ће баш то бити основ за ослобађајућу пресуду, јер је дело преквалификовано без икаквих доказа.

Иваковић Поповићева је рекла да се насиље догодило 24. августа, пола сата после поноћи и да је након тога претучени младић отишао кући, а да се у КЦ Војводине јавио у преподневним сатима, када је и полиција обавештена од стране КЦ Војводине.

- Полиција је одмах реаговала и обишла претученог младића, али он тада није дао информације о догађају и нападачима - рекла је Поповић Ивковићева и додала да је полиција обавестила надлежно тужилаштво и да је почела истрага.

Она је показала и белешку од 27. августа, која показује да је полицијски службеник телефонски разговарао са жртвом и позвао га да дође да да изјаву, што младић ни тада није прихватио, као и да се он појавио у полицији тек 2. септембра, у пратњи адвоката.

Фото: Танјуг/Димитрије Гол

- То су сцене насиља које се не толеришу. Креатори лажних афера су ово једва дочекали. Одгледала сам перформанс главне глумице Драгана Ђиласа на једној телевизији и изненађена сам лажима које су изнете - рекла је Поповић Ивковићева.

Упитана да ли имају информације о нападачу, она је рекла да полиција ради на случају, као и да сада не може да пружи више информација.

ШУШЊИЋ: Тужилац обавештен још 24. августа

Иван Контић, који је осумњичен за брутално пребијање М. М. (28), био је у Основном тужилаштву у Новом Саду 8. септембра, три дана пре него што је за њим расписана потрага и на интернету објављен снимак напада. У Основном јавном тужилаштву кажу да у том тренутку нису имали информацију да се за Контићем трага због покушаја убиства, док у МУП тврде да је тужилаштво о свему било обавештено још 24. августа. Начелника Полицијске управе Нови Сад Милорад Шушњић изјавио је јуче да су "апсолутно нетачне тврдње" Основног јавног тужилаштва да га је о случају пребијања младића у Јеврејској улици 24. августа полиција први пут обавестила 4. септембра.

- Истине ради, Основно јавно тужилаштво је о догађају обавештено истог дана. Тачније, чим су лекари завршили све прегледе и констатовали степен повреда оштећеног - навео је Шушњић и додао да то потврђује и увид у листинг позива, као и да је полицијска службеница Тијана Поповић спремна да све наведено потврди и на полиграфском тестирању.

- Питам и заменика основног јавног тужиоца Светлану Сувајџић да ли је спремна да уради исто, уколико сматра да о догађају није обавештена 24. августа - закључио је Шушњић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)