КОД ПАПУЧИЦЕ ЗА ГАС ИДЕНТИЧАН ЕКСПЛОЗИВ, ИСТА ЕКИПА ПОСТАВИЛА ОБЕ БОМБЕ? Поклапају се трагови са места напада на Страхињу Стојановића

З. У.

16. 09. 2020. у 09:00

ПОЛИЦИЈА располаже оперативним подацима да су особе, које су поставиле експлозив испод аутомобила Страхиње Стојановића, августа 2018. године у Земуну, то учиниле и пре четири дана у Новом Београду.

КОД ПАПУЧИЦЕ ЗА ГАС ИДЕНТИЧАН ЕКСПЛОЗИВ, ИСТА ЕКИПА ПОСТАВИЛА ОБЕ БОМБЕ? Поклапају се трагови са места напада на Страхињу Стојановића

Фото З. Јовановић

Да иста екипа стоји иза оба напада, сведоче одређени материјални трагови, прикупљени на једном и другом месту злочина. Први пут је млади Земунац избегао смрт, али је у недељу подлегао повредама.

У оба случаја на возилима, испод седишта возача, била је постављена паклена направа. Први пут је Стојановића спасло то што је изашао из аутомобила и кренуо назад у стан по заборављени мобилни телефон. Нападачи су тада видели тренутак када се приближио свом "аудију", али не и кад је кренуо назад. Активирали су даљински експлозив и тада је тешко повређена његова девојка, Шпанкиња. Она се дуго опорављала у болници од страшних опекотина задобијених у детонацији.

- Тада су на лицу места у земунском насељу Нова Галеника прикупљени одређени докази и материјални трагови, а неке информације су добијене и вештачењем остатака, како "направе" тако и аутомобила - наводи саговорник "Новости" из истраге. - И после овог увиђаја, пре три дана, прикупљени су трагови и конкретна сазнања, која указују на директну повезаност актера ова два догађаја. Чак је коришћен исти пластични експлозив.

Према речима нашег саговорника, направе су "израђене" на готово идентичан начин, а у обе ситуације постављене су у близини папучице за гас.Овог пута, нажалост, убице су сачекале да Стојановић покрене ауто и изазвали су детонацију док је управљао џипом "БМВ икс 5".

Стојановић ће бити сахрањен данас на Новом бежанијском гробљу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)