САСЛУШАНА БРАЋА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ЗЛОЧИН НА БАЊИЦИ: Ево како су се бранили код тужиоца

З.Ускоковић

07. 09. 2020. у 18:30

ТРОЈИЦА браће Ракочевић, Урош (24), Петар (34) и Радован (37), који се доводе у везу са пуцњавом, у којој је у суботу на Бањици убијен једва пунолетни Филип Лепојевић, бранили су се данас на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду - ћутањем.

САСЛУШАНА БРАЋА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ЗЛОЧИН НА БАЊИЦИ: Ево како су се бранили код тужиоца

Фото И. Маринковић

Петар се сумњичи за тешко убиство Филипа, Урош за покушај тешког убиства Алексе Ђ. (21), док се Радомир терети за помагање у оба ова кривична дела. Такође Петар и Урош се терете за неовлашћено ношење оружја. Код њих су приликом хапшења пронађена два пиштоља. Како сазнајемо, они нису желели да износе одбрану, а тужалаштво је затражило да им се одреди притвор да не би побегли, да не би утицали на сведоке, да не би поновили кривично дело и због узнемиравања јавности.

Полиција, али и тужилаштво тек треба да распетљају шта се све дешавало данима, али и недељама пре злочина. Наводно, супротставиле су се две екипе, а у том "рату" главу је изгубио Лепојевић. О самом сукобу између браће Ракочевић и супротстављене стране, коју наводно предводи Лука Р. у писму редакцијама и јавности проговорио је Ранко Ракочевић, отац Уроша, Петра и Радована.

Крајем августа у сукобу у једном локалу на Бањици Урош и Петар Ракочевић су избодени ножевима. За овај догађај њихов отац, у писму јавности, оптужио је Луку Р. После неколико дана изашли су из болнице, али су свакодневно морали на превијање. Тако је било и у суботу, а до амбуланте их је повезао њихов најстарији брат Радован.

- По повратку кући, на Бањици, тражећи паркинг код зграде у којој станују, изненада су их напале наоружане особе, услед чега је дошло до контакта који се, нажалост, завршио кобно по нападаче - навео је Ранко Ракочевић. - Страхујући од новог напада, моји синови су се удаљили са лица места и обавестили полицију о догађају, као и о локацији на којој се налазе где је полиција одмах и дошла. Тако су и приведени.

КО ГА ЈЕ ВИДЕО ДА ДИЛУЈЕ?


РЕДАКЦИЈИ "Новости" данас се јавила рођака убијеног Филипа Лепојевића, огорчена због тврдњи комшија да је овај младић диловао наркотике:
- Најлакше је тако оптуживати, кријући се иза речи комшије. Ко га је то од њих видео да се дрогира и да дилује дрогу? Нек именом и презименом стану иза таквих тврдњи.

Према речима најстаријег Ракочевића, екипа окупљена око Луке П., док су му синови били у болници, о чему је обавестио и полицију, наставила је да терорише њихове пријатеље тражећи да им кажу где живе браћа.

Током ноћи између суботе и недеље настављен је крвави сукоб, па су на цвећару и пиљару, у власништву породице Ракочевић, бачени Молотовљеви коктели. Причињена је знатна материјална штета, али повређених, срећом, није било.

Према незваничним сазнањима, ухапшена браћа одраније су позната београдској полицији, док је рањени Алекса привођен због неовлашћене производње и растурања наркотика, ометања службеног лица, насилничког понашања...


Кобног поподнева, према првим резултатима истраге, Лепојевић је седео на задњем седишту аутомобила, којим је управљао Алекса, док је идентитет треће особе, која је била са њима у колима, још непознат. Они су на паркингу, по свему судећи, чекали браћу Ракочевић.
У тренутку када су се Ракочевићи појавили, младићи су изашли из аутомобила и почели да се свађају са њима, а потом и туку. Следећег момента, један од браће извукао је пиштољ и запуцао. Лепојевић је погођен у главу, пао је поред аутомобила и издахнуо. Његов друг Алекса погођен је у бутину и превезен на ВМА, где му је указана помоћ.

Запратите „Новости спорт“ на Фејсбуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)