ДЕТАЉИ СА РОЂЕНДАНА ГДЕ ЈЕ ГАЗДА БАЗЕНА ТУКАО ГОСТЕ: Деца се напила, власник бранио да се купају, а онда узео чекић у руке

Novosti online

30. 08. 2020. у 12:27

ДЕТАЉИ СА РОЂЕНДАНА ГДЕ ЈЕ ГАЗДА БАЗЕНА ТУКАО ГОСТЕ: Деца се напила, власник бранио да се купају, а онда узео чекић у руке

Јелена Ћосин

РОДИТЕЉИ бесни и забринути због физичког обрачуна.

 Још један дечак повређен, задржан на посматрању на Клиници за неурохирургију.

Син ми је казао да је само осетио ударац, те да је пао у несвест. Видео сам да на левој страни лобање има улегнуће, где је задобио повреду. Синоћ је оприсан, јутрос смо били у болници, нисам могао да га видим, али су ми лекари рекли да је у стабилном стању – каже А. А. отац седамнаестогодишњег Н. А, који је синоћ тешко повређен на рођенданској журци на базену у Нишкој Бањи.

Према првим информацијама, њега је чекићем у главу ударио власник базена И. М. (43) због чега је ухапшен, а на терет му се ставља наношење тешких телесних повреда опасних по живот.

Младић је са двојицом другова из одељења отишао на прославу осамнаестог рођендана школске другарице коју је у Нишкој Бањи организовала њена мајка.

- Отишли су око 18 сати, очекивали смо их да се врате када сам обавештен да ми је сина напао власник тог базена. Не знам шта се тачно десило, наводно су се нека деца напила па је он хтео да их отера. Зашто је напао мог сина и то тако брутално није ми јасно. И његовог друга је такође повредио, њега је изударао песницама. Мени је најбитније да ми син буде добро, али је важно да и други родитељи знају шта се дешава на таквим местима, да им деца не иду тамо – рекао је забринути човек.

И. И., мајка Ђ. И., другог тинејџера који је такође био жртва напада на базену, казала је да је он има лакше повреде него његов друг.

- Задобио је ударце по глави па му је рађен скенер, и задржан је на посматрању на Клиници за неурохирургију. Био је у великом шоку, много се уплашио за друга, они су мирни момци и ово је за њих било страшно. Како сам чула од сина, власник базена је неког дечака шамарао, они су покушали да га заштите када се он окомио на њих. Не знам ни чиме их је ударао, син ми је био без свести јер је након ударца пао на бетон. Целе ноћи нисам спавала, много сам забринута, несхватљиво ми је да је тај човек насрнуо на децу која су му била гости – казала је огорчена жена.

Први резултати истраге овог догађаја показали су да власник базена покушао да скрати журку јер је приметио да су се неки тинејџери напили.

- Мада су имали другачији договор, већ око 21 сат им је казао да нема купања и тражио је да иду. Онда им је продужио време до 23.15 сати али им је и даље забрањивао да се купају. Међутим, око 22 сата је почео да се на њих дере, викао је:

- Излазите напоље! Ишамарао је неког дечака, а онда чекићем и песницама насрнуо на двојицу младића и једног тешко, а другог лакше повредио – наводе наши саговорници упознати са овим случајем.

Како сазнајемо у нишком Клиничком центру, Н. А. је након операције у добром општем стању.

- Пацијент је задобио отворени прелом лобање у слепоочном делу са утиснућем костију. Након операције је ван животне опасности – казали су у овој здравственој установи.

Полиција је власника базена затекла на месту инцидента и одмах ухапсила. Одређено му је задржавање до 48 сати након чега ће са кривичном пријавом бити приведен надлежном тужиоцу.

(telegraf.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Boki

30.08.2020. 14:09

Zna omladina biti veliki problem kada popije ali zašto nije zvao policiju da mu pomognu isprazniti objekat? Uostalom šta je i mislio da ce se desiti na žurci te vrste? Posebno da li je prekršio mere u borbi protiv pandemije.