ОД ЧЕГА ЈЕ УМРЛА ПОРОДИЉА У НИШУ? Стигли резултати ПРВЕ ОБДУКЦИЈЕ

Novosti online

26. 08. 2020. у 11:14

ПОРОДИЉА је дошла здрава у болницу

ОД ЧЕГА ЈЕ УМРЛА ПОРОДИЉА У НИШУ? Стигли резултати ПРВЕ ОБДУКЦИЈЕ

Фото: Н. Скендерија

Породиља Д. С. (34) преминула је у понедељак у Клиничком центру Ниш, а ову потврдио је Бојан Лукић, директор Клинике за гинекологију на КЦ Ниш.

Како је казао, то је непријатно изненађење јер је породиља дошла здрава.

- Имали смо лабораторијску потврду да су јој налази у реду. Све је било уобичајено, осим што је порођај кренуо 4-5 недеља пре термина. Порођај је протекао нормално, беба је добро. Међутим, два-три сата после уочавамо да она има проблем са згрушавањем крви. Целе ноћи смо се борили за њен живот, ја сам био непосредно укључен у њено медицинско збрињавање. Међутим, завршило се лоше - каже Лукић.

Како наводи, очекује се да обукција одговори због чега је породиља преминула.

- За нас је енигма шта је разлог њене смрти. Оформљена је Комисија за проверу стручног рада која чека обдукциони налаз са Завода за судску медицину. Након тога ће дати своје мишљење. Онда ћемо имати више детаља које ћемо моћи да изнесемо  јавности - каже Лукић.

Коментаришући оптужбе родбине преминуле породиље, он каже да сматра да су неосноване.

- Истог дана око 20:15 обавио сам разговоре са оцем и мужем преминуле жене. Прва обдукција је показала да нема основа за њихове оптужбе, али чекамо детаљан извештај. Мислим да ће се за 15 дана знати све о овом догађају.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)