ТРАГЕДИЈА НА ДРИНИ: Љубиша (33) издахнуо у болници после утапања

В. Митрић

27. 07. 2020. у 12:55

ЉУБИША Ђ.(33), шумар из Варош Лешнице, код Лознице, издахнуо је, у лозничкој болници, где је примљен после утапања код ушћа Јадра у Дрину, у реону „Аземова бара“.

ТРАГЕДИЈА НА ДРИНИ: Љубиша (33) издахнуо у болници после утапања

Фото: В. Митрић

Како „Новости“ сазнају, Љубиша се купао са двојицом другова, Б.К. и  С.Г. из Лешнице. Док су они пливали ка другој обали леке, Љубиша је био, у води, ближе обали, а када су се враћали назад видели су га, „ како израња и зарања у води“! Када су дошли сасвим до тог места, њиховог друга више није било.

Приметили су да се у води нешто помера. Младић Б.К.,без трунке размишљања, заронио је у воду и успео је да га  ње извуче на површину, затим на обалу и да му пружи прву помоћ. Уз помоћ С.Г. ставили су Љубишу у кола и повезли га ка Лозници, успут су позали Хитну помоћ, која им је, после неколико километара вожње, дошла у сусрет, па је пребачен у санитет. Све време је био у бесвесном стању.

Фото: В. Митрић

Љубиша је, око 19 часова, у недељу, примљен на Хирушко одељење Опште болнице у Лозници, где су се лекари борили за његов живот, али без успеха.

Према нашим сазнањима, настрадали младић је био слаб пливач, готово непливач. Био је узоран младић и посвећен послу у ШГ „Борања“ у Лозници, где је радио као руководилац сече. Поштовали су га и стари и млади у предузећу, у Лешници, сви у крају који су га познавали и који га, увелико, оплакују и жале.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)