ЛИКВИДИРАНИ КОЖАР И ХАЏИЋ: У обрачуну у Грчкој, настрадали Баранин и Ужичанин наводно блиски "шкаљарцима"

З. У. - С. Ђ.

23. 07. 2020. у 21:05

ДВОЈИЦА припадника организоване криминалне групе блиске "шкаљарском клану", Алан Кожар из Бара и Дамир Хаџић из Ужица, убијени су у жестоком криминалном обрачуну у једном летовалишту у Грчкој.

ЛИКВИДИРАНИ КОЖАР И ХАЏИЋ: У обрачуну у Грчкој, настрадали Баранин и Ужичанин наводно блиски шкаљарцима

Увиђај на месту убиства Стаматовића и Дедовића

Званичну информацију о ком месту је тачно реч, ни црногорска, а ни српска полиција, до сада нису добиле.

Да је дошло до ликвидације, обавештен је, незваничним каналима, црногорски МУП. У истој информацији се наводи да је, поред ове двојице, у обрачуну тешко рањена још једна особа. За обојицом убијених је, иначе, била расписана потерница.

Против Дамира Хаџића је српска полиција, после детаљне истраге, поднела кривичну пријаву због сумње да је убио високопозиционираног припадника "кавачког клана" Даворина Балтића (40), 1. јануара 2018. у центру Београда. Према оперативним подацима српских служби, Хаџић је важио за блиског човека и сарадника Игора Дедовића, једног од вођа "шкаљарског клана". Он му је, како се сумњало, издавао налоге све док није убијен јануара ове године у Атини.

На захтев Вишег јавног тужилаштва у Београду и налога надлежног суда, против Хаџића је расписана црвена Интерполова потерница јуна 2018, под сумњом да је један од двојице који су пуцали и убили Балтића.

ОСВЕТА

ПРЕМА писању медија, али и оперативним подацима служби безбедности, Кожар је био човек од поверења вође новог "земунског клана" Луке Бојовића. Бојовић је, наводно, наручио Шарановићеву ликвидацију, како би осветио брата.

Полиција располаже оперативним сазнањима да је Даворин Балтић убијен не само зато што је био човек близак "кавчанима", већ због тога што га је супротна страна доводила у директну везу са организацијом ликвидације прве жртве у међусобном рату - Горана Радомана. Он је убијен, такође, у гаражи у Новом Београду 20. фебруара 2015. Радоман се повезивао са крађом око 250 килограма кокаина у Валенсији крајем 2014, када је и започео крвави сукоб "шкаљараца" и "кавчана".

DAMIR Hadžić. prvi otvara vatru iz pištolja, sa suvozačeve strane

У "папирима" наших истражних органа наводи се и да је Хаџић имао своју организовану криминалну групу и јако упориште у Ужицу и златиборском крају. Доводио се у везу са серијом разбојништава и пљачки широм Европе. На мети су му биле углавном јувелирнице и златаре, а верује се да је он и један од истакнутијих припадника групе "Пинк пантери".

И у самом Ужицу, према тврдњама истражних органа, починио је неколико тешких кривичних дела, после којих је побегао у иностранство. Током тог бекства по земљама западне Европе, чинио је крађе и разбојништва. Он је, иначе, пре десетак година ухапшен у Милану где је, како тврди тамошња полиција, организовао пљачку блиндираног возила за превоз новца.

Оперативна сазнања говоре да су Хаџић и Алан Кожар уплетени са члановима "шкаљарског клана" и у кријумчарењу кокаина из Јужне Америке ка западној Европи.

ХИЦИ У ДЕДОВИЋА И СТАМАТОВИЋА

ПРЕМА оперативним подацима српских обавештајних служби и полиције, Дамир Хаџић је био један од главних људи које је "шкаљарац" Игор Дедовић (на слици десно) држао "на вези". Дедовић је, са својом десном руком Стеваном Стаматовићем (на слици лево), убијен 19. јануара ове године у препуном ресторану у Атини. За овог Ужичанина се говорило да је одрађивао све "прљаве" послове у Србији, посебно када је реч о организацији убистава.

Кожар, пореклом из Бара, у црногорским папирима повезиван је са криминалном групом коју је некад предводио Лука Ђуровић. После његове мистериозне погибије, вођство су преузели Лукин рођени брат Јован и Кожар. Њихова екипа је тесно сарађовала са "шкаљарцима", али и са групом Луке Бојовића и Филипа Кораћа.

Кожар је оптуживан за помагање у убиству црногорског полицијског инспектора Славољуба Шћекића. У истом поступку осуђен је на шест година затвора због бомбашког напада на хотел "Сплендид" у Бечићима.

Црногорски правосудни органи расписали су за Кожаром међународну потерницу по налогу Специјалног државног тужилаштва због сумње да је починио кривично дело стварање криминалне организације која се сумњичи за тешка кривична дела. Тужилаштво га терети да је 2016. године организовао криминалну групу у Бару и Будви, чији су припадници били Милан Динић из Ниша и неке непознате особе које су убиле Слободана Шарановића, 11. марта 2017. испред његовог стана у будванском насељу Дубовица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

УРОШ ЈЕ ВЕЋ БИО МРТАВ, МИЛАН ЈЕ ИЗДАХНУО У БОЛНИЦИ: Потресна исповест комшија убијених Биговића