УБИСТВО НА СЕЊАКУ: Осумњичени навијачи се бранили ћутањем

С. М. Ј.

22. 07. 2020. у 16:39

ТРОЈИЦА навијача Црвене звезде Игор В. (32), Милош М. (36) и Александар Н. (31) која су осумњичени да су учествовали у сукобу када је пре месец дана на Сењаку убијен Боривоје Симовић (30) бранила су се ћутањем на саслушању у Вишем тужилаштву у Београду.

УБИСТВО НА СЕЊАКУ:  Осумњичени навијачи се бранили ћутањем

Фото Депозитфото

 Њима се на терет стављају три кривична дела у саизвршилаштву - тешко убиство Симовића, недозвољено ношење оружја и наношење тешких телесних повреда.

Након саслушања тужилаштво је затражило да им Виши суд одреди притвор због опасности од бекства, опасности да би боравком на слободи могли да утичу на сведоке, да понове кривично дело и због узнемирења јавности.

Њих тројица су се у пратњи адвоката у понедељак преподне предала полицији.

Боривоје Симовић убијен је увече када је наводно покушавао да измири две завађене групе Звездиних навјача у парку у Сењаку. Међутим, мирење није баш глатко ишло, тако да је врло брзо избило кошкање, затим псовке и туча. Неки појединци из оба табора су били наоружани па је почела и пуцњава. Тад су се многи дали у бег, па и Боривоје, којег је метак погодио у леђа. Пошто су се сви разбежали једна пријатељ га је ставио у свој аутомобил и повезао у болницу, али је Симовић преминуо.

На месту окршаја полиција је пронашла пиштољ и више од десет чаура различитог калибра. На околним објектима постојале су сигурносне камере чије су снимке узели инспектори, па су неки од нападача идентификовани.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)