МИСЛИО ДА ГА ВАРА: Како је Радомир полио бензином и запалио Зорицу

Е. В. Н.

20. 07. 2020. у 21:33

ВИШИ суд у Београду одредио је притвор Радомиру Благојевићу (52), који се сумњичи да је 13. јула, због љубоморе, на Новом Београду живу запалио Зорицу Калинић (66), с којом је био у емотивној вези.

МИСЛИО ДА ГА ВАРА: Како је Радомир полио бензином и запалио Зорицу

Фото П. Милошевић

Она је два дана касније, услед страховитих опекотина које је задобила, преминула на ВМА у Београду.

Како нам каже Татјана Тешић, портпарол суда, притвор му је одредио судија за претходни поступак на предлог тужилаштва због постојања особитих околности да би у кратком року могао да понови кривично дело.

Благојевић се неколико дана скривао, а онда је у суботу ухапшен у Смедереву, где је, иначе, живео. Терети се за тешко убиство на свиреп начин. Он се сумњичи да је сачекао жртву у улазу зграде у којој је становала у Сурчинској улици. Зорица се тада враћала из продавнице, а он јој је пришао са леђа, ударио је и жена је пала. Затим ју је полио бензином из канистера који је унапред припремио, а потом и запалио. Она је дозивала у помоћ, али је нико није чуо. На крају је некако допузала до првог спрата и комшијама почела да лупа на врата. Када су они отворили, нису је одмах препознали због опекотина. Позвали су одмах Хитну помоћ и полицију, а Зорица је била свесна и рекла да ју је неко напао са леђа.

Осумњичени Радомир тих дана је радио у близини као грађевински радник. Како смо сазнали, Зорица се блиским пријатељима жалила да је раније покушавао да је дави и да често пије, те да не жели више да буде у вези са њим.

Наводно, Зорица га је и оставила, али он то није хтео да прихвати. У препискама на "Фејсбуку" ју је сумњичио да га је варала са старијим човеком, мерио је чак и колико јој је дуго телефон био заузет док је са неким разговарала.

Према сазнањима "Новости", Радомир Благојевић има место пребивалишта у селу Радинац, крај Смедерева. Мештани с којима смо разговорали у овом селу затечени су информацијама о овом злочину, а не знају ни о коме је реч.

ПИСАО НА "ФЕЈСУ": ЛАГАЛА СИ МЕ

НА Радомировом фејсбук-профилу има неколико објава и фотографија покојне Зорице. У једном од коментара, Радомор је недавно написао: "Зорице, немој више да питаш за мене, не занимаш ме. Лагала си ме. Чак си дала неком твој број, не познајеш га, звао те је, разговарала си са њиме сат и осам минута..."

- Ништа нисмо чули. Можда је само пријављен а не живи овде, јер да живи, знало би се за њега у селу - рекла нам је службеница Месне канцеларије Радинац.

Радомир нема полицијски досије у Смедереву. Међутим, његово име се у полицијском регистру доводи у везу с лакшим кривичним делима.

- Реч је о пет или шест ситних крађа на територији Смедерева и Пожаревца и једној крађи возила. За ово је добијао условне осуде. Тежих кривичних дела нема - каже наш извор у полицији.

Према сазнањима "Новости", он је и раније поливао људе бензином и палио их, али срећом без тежих последица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)