МАРТИНА НА ВРАТУ НОСИЛА СИМБОЛ БЕСМРТНОСТИ: Нови детаљи двоструког убиства и самоубиства (ФОТО/ВИДЕО)

Љ. П.

05. 03. 2024. у 20:11

МАРТИНА П.С. (23) за коју се сумња да је са супругом Лавом П.С. (25) усмртила своју децу, једногодишњег и трогодишњег сина, око врата је носила привезак - крст анк, који је симбол бесмртности.

МАРТИНА НА ВРАТУ НОСИЛА СИМБОЛ БЕСМРТНОСТИ: Нови детаљи двоструког убиства и самоубиства (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Љ.П.

То су потврдиле комшије у Улици Томе Маретића у Петроварадину, где је млади брачни пар, претходне две године, као подстанари ту живели са двојицом синова.

Иначе, кућа у Петроварадину је и даље запечаћена. Капија је такође затворена, а са штрика и сушилица је скинут веш. Подстанари који су ту живели, од петка су се одатле иселили.

Иначе, Анк је египатски хијероглиф који има значење „вечни живот“. Египатски богови су често приказивани како носе предмет овог облика, или га држе у рукама прекрштеним на грудима. Анк је још познат под именима „кључ живота“, „кључ Нила“ и „коптски крст“.

Анк се често појављује у египатским гробницама и на другим предметима. Често су приказани на врховима прстију божанстава која дарују вечни живот мумији преминулог.

Стари Египћани су често носили анк као амајлију, некад заједно са симболима снаге и здравља. Анк је био симбол Сунца и готово увек је израђиван од злата, или од углачаног бакра. Огледала су често прављена у овој форми.

Фото: Схуттерстоцк

Анк се користи као симбол у модерној езотерици и готској поткултури, али ту његово значење није сасвим јасно. Поп култура користи анк као симбол бесмртности.

БОНУС ВИДЕО  - КУЋА СТРАВЕ У ПЕТРОВАРАДИНУ: Двоје деце нађено мртво, пресудили им родитељи, па скочили са солитера

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ПАНИКА НА ЕУРО 2024: УЕФА увела ванредне безбедносне мере