УПЛАШИО СЕ ПРЕТЊИ? Четворици осумњичених за двоструко убиство у Футогу продужен притвор

Љ.П.

27. 09. 2023. у 12:29

ДВАДЕСЕТТРОГОДИШЊЕМ Н. Л. (23), осумњиченом за убиство двојице младића у Футогу и нелегално оружје, продужен је притвор до 24. октобра, као и О. Р. (21), Д. Д. (24) и Б. Г. (26), који се терете за саизвршилаштво.

УПЛАШИО СЕ ПРЕТЊИ? Четворици осумњичених за двоструко убиство у Футогу продужен притвор

ФОТО:Љ.П.

Ова мера им је, како је за „Новости“ рекла Јелена Остојин, портпаролка новосадског Вишег суда, изречена да боравком на слободи не би ометали поступак утицајем на сведоке како би умањили своје евентуалне кривичне одговорности, због бојазни да би у кратком временском периоду могли да понове кривично дело за које су основано сумњиви, као и због начина извршења и тежине последице кривичног дела које је довело до узнемирења јавности.

За кривично дело за које постоји основана сумња да су га починили осумњичени, прописана је казна затвора више од 10 година, односно може се изрећи и доживотни затвор.

Сва четворица су се у Вишем јавном тужилаштву бранили ћутањем, односно, искористили су своје право да не износе своју одбрану.

У пуцњави у ноћи између 24. и 25. августа у Футогу, у Фрушкогорској улици, хицима из пиштоља убијени су Никола Шумар (19) и годину дана старији Милош Мамула.

Никола је од последица рањавања преминуо на лицу места, док је Милош, иако рањен, покушао да побегне преко оближњег дрвеног мостића, и нађен је без свести, нешто пре један сат после поноћи, када је полиција почела увиђај и да претражује терен. Он је превезен у Ургентни центар КЦВ, али је, нажалост, убрзо подлегао повредама, а полиција је убзо пронашла осумњичену четворку.

Осумњичени Н. Л. је, према незваничним информацијама, инспекторима наводно казао да се плашио да ће га убити, јер су му, како је рекао, претили да ће га исећи мачетом и бацити у Дунав, и да је, наводно, због тога одлучио да их упуца.

Како сазнајемо, две групе младића, састале су те вечери у Фрушкогорској улици да би, наводно, расправили неке неспоразуме, а евентуални мотив сукоба мога би да буде сукоб унутар једне навијачке групе. Четворица осумњичених су, према незваничним сазнањима, ту дошла црним аутомобилом, где су ова двојица већ били, па се не искључује могућност да је раније било договорено да се нађу на том месту.

- Ова четворица су изашла из кола, пришли су овој двојици и међу њима је започео разговор – сазнајемо незванично. - У једном моменту, један од њих вади пиштољ и пуца, после чега одлазе одатле. И на снимку са видео-надзора на једном оближњем објекту, види се да две групе младића међусобно разговарају и да, затим, један од четворице осумњичених вади пиштољ и пуца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ПА, НЕЋЕ РУСИ ДА СЕДЕ СКРШТЕНИХ РУКУ! Репрезентативац Албаније који је простачки вређао Србију сазнао шта га чека кад се врати у руски клуб