ТРИ МОТИВА ЗА УБИСТВО АНЕ ВОЛШ: Брајан у четвртак опет пред судијом, спремни нови докази против њега?

Novosti online

07. 02. 2023. у 22:19

ТАЧНО 38 дана је прошло од нестанка 39-годишње Београђанке Ане Волш која се још 2005. године из Србије преселила у Америку. Иако њено тело још није пронађено, бостонска полиција нема дилему да је реч о убиству за које је једини оптужени њен супруг Брајан Волш!

ТРИ МОТИВА ЗА УБИСТВО АНЕ ВОЛШ: Брајан у четвртак опет пред судијом, спремни нови докази против њега?

Ана и Брајан, Фото Приватна архива

Он је ухапшен још 8. јануара због “ометања полицијске истраге”, а дан касније први пут је изашао пред судију и то са циничним осмехом на лицу. Међутим, десет дана, касније, 18. јануара, када се појавио други пут у суду, више му није било до смеха пошто је и званично оптужен за убиство супруге Ане са којом је скоро осам година био у браку и у којем су рођена њихова три сина старости од две до шест година.

Шта ће се десити 9. фебруара?

Претходних недеља случај Ане Волш је делимично пао у други план како у Србији тако и у Америци, али ће ове недеље поново бити и те како актуелизован пошто ће Брајан Волш, како је најављено, у четвртак 9. фебруара по трећи пут изаћи пред судију.

Како преносе поједини амерички медији, упознати како са самим случајем, тако и са праксом у оваквим ситуацијама, очекује се да тужилац у четвртак презентује нове доказе до којих је истрага дошла у претходне три недеље колико је прошло од претходног саслушања. Ту се пре свега мисли на додатне резултате ДНК вештачења предмета који су пронађени у кући Волшових, али и на депонији недалеко од куће Брајанове мајке.

Такође, није искључено да се обелодане и нови детаљи добијени након разговора који је обављен управо са Анином свекрвом, али и са бебиситерком која је боравила у кући Волшових након Аниног нестанка, а није искључено и да су у жељи да разреше цео случај педагози имали разговор и са Анином и Брајановом децом која су била у кући у време када се трагедија догодила.

Главно суђење средином године

Иако је Брајан Волш оптужен за убиство, главно суђење могло би да почне тек за неколико месеци, пошто се кривични поступак у САД одвија у више фаза.

Уколико се Брајан Волш не предомисли и не призна кривицу (на претходном појављивању пред судијом се изјаснио да није крив), односно не склопи договор са тужилаштвом, уследиће прелиминарни поступак пред судом, када ће тужилац морати да докаже постојање довољно чињеница да је окривљени учинио кривично дело, после чега ће судија одлучити да ли ће заказати суђење или обуставити цео поступак.

САСЛУШАЊЕ Брајан Волш јуче у судници, Фото "Твитер"

Ако се суђење закаже, следи фаза одлучивања о претходним питањима, а тек после тога главно суђење, које почиње формирањем пороте од 12 чланова.

Три мотива за убиство

Један од главних задатака истражитеља је проналажење конкретног мотива који је Брајан Волш имао за убиство супруге Ане, а у игри су три - љубав, новац и селидба.

Наиме, све говори да им је брак био у кризи, о чему сведочи податак да на друштвеним мрежама Ана дуже од две године није окачила ниједну заједничку фотографију. На другој страни, Ана је дефинитивно била способна да заради новац и имала је на своје име имовину вредну скоро три милиона долара.

Коначно, највеће несугласице Ана и Брајан су имали око места боравка. Наиме, Ана је инсистирала на пресељењу у Вашингтон, где је радила, како би више времена проводила са децом, док је Брајан одлагао селидбу јер је и даље био у кућном притвору због ранијих финансијских превара.

Кључни датуми

1. јануар

Само неколико сати након поноћи и дочека Нове године у кући са супругом Брајаном и пријатељима, нестала је Ана Волш.

4. јануар

Тек три дана касније полицији је пријављен Анин нестанак. То су, скоро истовремено, урадили супруг Брајан и њене колеге из Вашингтона.

5. јануар

Полиција је почела потрагу за Аном. Прегледали су снимке оближњих камера, новчане трансакције, скениран је Анин мобилни, контактирани су сви оближњи аеродроми и авио-компаније.

7. јануар

Полиција креће у велику потрагу по Кохасету. Ангажовани су хеликоптери, доведена је специјална К-9 јединица са псима трагачима, али и велики број форензичара.

8. јануар

Након разговора са супругом Брајаном, полиција га је ухапсила због “ометања истраге”. Како је касније објашњено, он је наводио истрагу на погрешне трагове.

9. јануар

Полиција је спровела Брајана у суд на саслушање, а његове слике на којима се смејао и кезио, шокирале су јавност. Судија му је одредио притвор уз кауцију од 500.000 долара.

10. јануар

Форензичари су у контејнерима пронашли крваве пешкире, секиру, тестеру, тепих и искоришћена средства за чишћење, као и кесе пуне крви

17. јануар

Брајан Волш је оптужен за убиство супруге Ане, тачније да ју је убио, а затим њено тело раскомадао и решио га се.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: СРПСКИ СПАСИОЦИ ИСПРАЋЕНИ АПЛАУЗИМА: Кренули у Турску да спасавају животе

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

Коментари (0)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори