„ЗАКЛАО САМ МАРИНУ“: Нови детаљи језивог злочина у Трешњевици, мештани у шоку кажу – Марко је био крвав, рекао је да иде у полицију

З. РАШИЋ

06. 02. 2023. у 22:30

ПАРАЋИНСКА полиција ухапсила је данас Марка П. (23) из Трешњевице код Параћина, због тога што је, како се сумња, убио своју маћеху Марину М. (49) у њеној кући у том селу, а потом је, са сестром, покушао да убије и свог оца Милоша П. (57)!

„ЗАКЛАО САМ МАРИНУ“: Нови детаљи језивог злочина у Трешњевици, мештани у шоку кажу – Марко је био крвав, рекао је да иде у полицију

Фото: З. Рашић

Повређени отац збринут је у Општој болници у Параћину и у стабилном је здравственом стању, док ће брат и сестра бити приведени Вишем суду у Јагодини, Марко због сумње да је извршио кривична дела убиство и убиство у покушају, а његова сестра за убиство у покушају у саизвршилаштву.

Да је несрећна Милошева емотивна партнерка Марина убијена због новца, тврде њена ћерка Виолета и сестра Јасмина. Кажу да је Марина имала малу пензију, свега око 15.000 динара, али су се увек свађали око пара. По кући је кажу, све уништено, разбијено, а Марина је заклана јер су свуда видљиви трагови крви. По њиховим речима, и брат и сестра су се лечили. Били су насилни, због чега су више пута пријављивани полицији. Све то ништа није вредело.

Мештани тврде да су се у тој породици много свађали, те да брат и сестра нису одобравали очеву везу. Поред тога, обоје су били проблематични, често под утицајем наркотика и алкохола. Кобне вечери, каже комшиница Драгица Јовановић, избодени Милош дошао је, сав крвав, на њена врата!

-  Нешто пре десет у недељу увече неко је залупао, таман сам размишљала да идем да спавам. Био је то мој комшија Милош, бос! Крв му је шикљала на све стране, а у руци је држао крвав кухињски нож. – Зови бржи полицију и Хитну помоћ! Мој Марко ме избо, а Милица ме држала. Једва сам му отео нож – успео је да прозбори, пре него што је чучнуо, а затим пао на бетон испред. Одмах сам позвала полицију, а њега сам покрила ћебетом. Био је у свесном стању, затражио је чашу воде. Морала сам да га напојим јер му је рука била поломљена, није могао да је подигне – прича Драгица.

СЕСТРА СТАЈАЛА НА ВРАТИМА

Полиција је саопштила да је Марко П. ухапшен због сумње да је извршио кривична дела убиство и покушај убиства, док се његова сестра Милица М. терети за покушај убиства у саизвршилаштву. Како је наведено, Марко М. је,  како се сумња, у породичној кући након краће расправе ножем лакше повредио оца, а потом га ударио металном шипком и поломио му руку. Његова сестра се сумњичи да је, док је њен брат нападао оца, стајала на вратима како би оца спречила да побегне из куће. Брату и сестри је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Јагодини.

Каже да су Полиција и Хитна помоћ одмах су дошли, али осумњичени младић је већ био побегао са лица места. Сутрадан је сам отишао у Полицијску станицу Параћин и, поред покушаја убиства оца – признао и да је убио своју маћеху, односно невенчану очеву емотивну партнерку Марину. Патрола је одмах отишла на лице места, у кућу у којој је несрећна жена живела и затекла је у локви крви. Комшије кажу да она са Милошем није живела у истој кући баш због његово двоје одрасле деце која је никако нису трпела, нападали су је и свађали се са њом.

Нарочито је била проблематична старија сестра Милица.

- Сви причају да се дрогирала, док је Марко био добар дечак све док га сестра није „навукла“ на дрогу и алкохол. Милош је, иначе, са Марином живео невенчано али не у његовој кући баш због Марка и Милице! Она је живела у својој кући, а колико знам, Милица је њу и физички нападала и чупала за косу - каже саговорница „Новости“. Додаје да је Марка и Милицу мајка оставила јер више није могла да поднесе целу ту ситуацију у кући.

ОТАЦ РОБИЈАО?

Из приче житеља Трешњевице чуло се и да је  избодени отац Милош некада давно имао проблем са законом. Још док је био малолетан, убио је таксисту ножем у Београду, због чега је био у затвору десетак година.

Мештани још кажу да је након крвавог пира у очевој кући и бекства од полиције, осумњичени сутрадан, рано ујутру, отишао у продавницу да купи цигарете, а људима који су били испред, рекао: 

И Марину сам заклао. Идем у полицију да се предам. Био је сав крвав, вероватно тамо где се целе ноћи крио није имао где да се опере, прича један Трешњевчанин.

Детаље овог стравичног догађаја и тачне мотиве утврдиће полиција, а на лицу места био је заменик Вишег јавног тужилаштва из Јагодине.

БОНУС ВИДЕО - СТРАДАЛА МАЈКА, СИН ТЕШКО ПОВРЕЂЕН: Трагедија у Мокрину, човеку у опекотинама 50 одсто коже

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)