"ПАО" НА ГРАНИЦИ АУСТРИЈЕ И НЕМАЧКЕ: Све о хапшењу осумњиченог за убиство Новосађанина Јована Јанићијевића

Љ. Прерадовић

03. 02. 2023. у 08:00

СЕДМОДНЕВНА потрага за особом која је 24. јануара увече усмртила Новосађанина Јована Јанићијевића (47), власника мењачнице "Јоле", резултирала је хапшењем његовог суграђанина Бојана Ј. (44).

ПАО НА ГРАНИЦИ АУСТРИЈЕ И НЕМАЧКЕ: Све о хапшењу осумњиченог за убиство Новосађанина Јована Јанићијевића

Место злочина у насељу Адице/Јован Јанићијевић, Фото З. Г./приватна архива

Осумњиченом, за којим је била расписана међународна потерница, лисице на руке су стављене на граници између Аустрије и Немачке и он је спроведен у екстрадициони притвор.

Јанићијевић и Бојан Ј. су, према незваничним сазнањима, дугогодишњи познаници. Наводно, осумњичени је до пре неколико година држао више ресторана брзе хране у граду, али су затворени јер је запао у дугове. Непотврђена је и прича да се у последње време и коцкао, па се не искључује могућност да је пљачка мотив овог злочина.

Како незванично сазнајемо, Јанићијевић је кобне вечери код себе, када је кренуо да се нађе са неким од кога је добио поруку преко мобилног телефона, имао две торбице. Једну, у којој су били динари, помиње се сума од око два милиона динара, а у другој је било више десетина хиљада евра. За време увиђаја, у колима је, на задњем седишту пронађена само торбица са извесном сумом девиза, па се претпоставља да је особа која је Јована усмртила са 22 убода оштрим предметом, највероватније ножем, однела торбицу са динарима. Један од мештана насеља Адице, где се догодио крвави злочин, испричао је да је чуо да је ту нађено око 150 евра и да је на новчаницама било крви.

ОСУМЊИЧЕН Бојан Ј. Фото приватна архива

Јованови познаници и пријатељи после сазнања ко је ухапшен и осумњичен за његово убиство, кажу да им је било сумњиво што Бојан Ј., са којим је власник мењачнице био добар, и раније му често мењао новац, није био на сахрани.

- Када је запао у дугове, осумњиченог су многи почели да избегавају, али Јован није, наставио је и даље са њим да се дружи - прича један Јанићијевићев познаник. - Јован је био добар и поштен, свакоме је хтео да учини и помогне. Ваљда је због тога и трагично настрадао.

ДВОЈИЦА МИСТЕРИОЗНИХ

И ДАЉЕ је непознато ко су двојица мушкараца старости између 35 и 40 година који су се исте вечери, док је у Улици нова 34 у Адицама, где је пронађено Јованово беживотно тело и трајао увиђај, били у Ургентном центру и распитивали се о Јанићијевићу, да ли је примљен и у каквом је стању. Један је рекао да је брат, а други се представио као фамилија. Када им је речено да информације могу да дају само најближим члановима породице, ова двојица су отишла. О томе је обавештена полиција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (1)

МОЛИЛИ СМО ДА НАМ НЕ УБИЈУ МАЈКУ: Животна трагедија Мише Јанкетића - пресудили јој четници јер је била партизанска жена