ПСИХОЛОГ О СЛУЧАЈУ АНЕ ВОЛШ: Говорио о психотичним убицама, открио зашто се одлучују да раскомадају тело

Новости онлине

30. 01. 2023. у 20:15

КРИМИНАЛНИ психолог тврди да то што је Брајан Волш наводно раскомадао тело супруге Ане Волш не указује на то да је он "психотичан", већ говори о узнемирујућој методи.

ПСИХОЛОГ О СЛУЧАЈУ АНЕ ВОЛШ: Говорио о психотичним убицама, открио зашто се одлучују да раскомадају тело

Фото: Инстаграм/anawalshe/Craig F. Walker/The Boston Globe via AP, Pool

Др Луис Б. Шлезингер, професор психологије Џон Џеј колеџу за кривично правосуђе, детаљно је објаснио зашто је Брајан вероватно раскомадао своју жену, Ану Волш, након што га је тужилаштво оптужило за то.

Брајан Волш је 17. јануара на Окружном суду у Квинсију оптужен за убиство супруге Ане. Иако Шлезингер не сарађује са органима за спровођење закона у случају нестале Ане Волш, он се у прошлости бавио случајевима који укључују раскомадање тела. Тврдио је да починиоци у ситуацијама у којима је жртва раскомадана никада нису били "психотични".

Два главна доказа против Брајана су тестера за метал која је наводно пронађена међу смећем у контејнеру близу куће његове мајке Дајане Волш у Свомпскоту и крвави, сломљени нож који је пронађен у подруму Анине куће у Кохасету.

У данима пре него што је пријављен нестанак Ане Волш, Брајан је на интернету тражио "како да одложим тело жене од 52 килограма", према његовој историји претраживања интернета. Оптужени је такође купио средства за чишц́ење у вредности од 450 долара у Хоме Депоту, према видео доказима.

У интервјуу за британски "Сан", Шлезингер је рекао да "морамо да посматрамо ово из референтног оквира преступника".

- Можете да помислите да је сигурно био психотичан, али не, уопште није. Никада нисам имао случај да је преступник био психотичан - рекао је Шлезингер.

Шлезингер је истакао да је раскомадање тела типична тактика решавања проблема и да нема никакве везе са правним психичким стањем починиоца.

- Излазак из куће са мртвим телом није лако, то је веома тешко па је раскомадање тела решење за ово - рекао је он.

Према Шлезингеру, велики разлог зашто криминалци одлучују да раскомадају своје жртве је да се отарасе тела.

- Ово се обично дешава када се убиство догодило у нечијој кући. На пример, зато што убијете своју жену, како да изнесете тело из куће?. То је веома тешко, тела су велика, веома су тешка када су мртви. Дакле, оно што ће урадити је да раскомадају тело да би га одложили - рекао је он.

Шлезингер је рекао да би већина криминалаца једноставно оставила тело жртве да се убиство догодило негде далеко, на пример у шуми.

- Не знам животну ситуацију Брајана Волша, али у његовом уму, он није могао само да извуче тело и стави га у ауто. Знате, на тај начин ћете бити ухваћени. Људи ће те видети. Много је теже него што мислите - закључио је он.

Да подсетимо, Брајан Волш је ухапшен 8. јануара због ометања истраге, пре него што је оптужен за убиство.

На суду ће се опет појавити 9. фебруара, док се истрага наставља, а тело Ане Волш још увек није пронађено.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: БРАТ УМРО ЗА БРАТОМ - Драма у Липничком Шору код Лознице

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)