ТРАЖЕ ДОЖИВОТНУ ЗА БРАЋУ: Завршне речи на суђењу за убиство нишког послодавца Драшка Ранђеловића (46)

Ј. Ћ.

24. 01. 2023. у 22:00

ПОНОВЉЕНО суђење браћи Младеновић, Николи (43) и Марку (41), који се терете за тешко убиство свог послодавца Драшка Ранђеловића (46), завршено је пред Вишим судом данас у Нишу, а тужилаштво је у завршној речи затражило да се обојица осуде на доживотну робију.

ТРАЖЕ ДОЖИВОТНУ ЗА БРАЋУ: Завршне речи на суђењу за убиство нишког послодавца Драшка Ранђеловића (46)

Фото Ј. Ћосин/архива

Тужилаштво сматра да је свим изведеним доказима установљено да су њих двојица, 8. октобра 2020. године у кругу фабрике "Мин копекс" у Нишу, са умишљајем брутално усмртили Ранђеловића који их је ангажовао да адаптирају просторије које је узео под закуп.

То су учинили, тврди тужилаштво, ударајући га ушицама секире и чекићем.

Првом пресудом Вишег суда, Никола је осуђен на 20 година затвора, док је Марко ослобођен оптужби за тешко убиство. Међутим, пресуда је укинута у другостепеном поступку у којем је Апелациони суд одлучивао по жалбама нишког Вишег јавног тужилаштва и одбране Николе Младеновића, тако да је суђење обојици поновљено.

Више јавно тужилаштво сматра да су обојица браће одговорна за смрт Ранђеловића.

Изрицању завршних речи претходио је преглед снимка са видео-камера у близини фабрике "Мин копекс", на којима се види како Марко напушта објекат са кесом у руци, као и да су унутар фабрике били у радном оделу, а да су се по изласку пресвукли.

Драшко је у фирми "Мин копекс", 8. октобра 2020, нађен мртав у локви крви. Никола се прво бранио ћутањем, а након што су изнети сви докази на суду, одлучио је да се брани и тврдио је да је "газду усмртио јер га је злостављао и експлоатисао".

- Никола је у одбрани навео да га је Драшко први напао и ударио секиром, али то није доказано, јер никакве повреде код њега нису установљене. С обзиром на начин извршења, при којем је показана свирепост, побуде којима су се извршиоци руководили, као и чињеница да су отишли у Драшкову породицу да изјаве саучешће, а на дан сахране носили црни флор, али и ковчег са посмртним остацима, тражим да се обојица огласе кривим и осуде највишом казном, односно на доживотну робију - рекла је заменица ВЈТ Јелена Бранковић.

Изрицање пресуде биће објављено 31. јануара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ИМАО ЈЕ САМО ТРИ ГОДИНЕ, СВАКИ ДАН ГЛЕДАМ ЊЕГОВЕ СЛИКЕ Жика кроз сузе о смрти сина - Ипак сам захвалан Богу