ОПЕРАЦИЈАМА ПРОМЕНИО ЦРТЕ ЛИЦА: Турска полиција објавила фотографију и нове информације о убиству Вукотића (ФОТО)

Новости онлине

09. 12. 2022. у 10:32

ВОЂА шкаљарског клана Јован Вукотић, који је 8. септембра ове године убијен у Истанбулу, на територију Турске ушао је с фалсификованим документима на име Предраг Поповић.

ОПЕРАЦИЈАМА ПРОМЕНИО ЦРТЕ ЛИЦА: Турска полиција објавила фотографију и нове информације о убиству Вукотића (ФОТО)

Foto: MUP TURKIYE

Он је, како наводи полиција Турске, претходно подвргнут операцији измене лица, преноси турски портал артигерцек.цом. 

Из Одсека турске полиције за безбедност, борбу против кријумчарења и организованог криминала (КОМ) навели су како је у вези са вођом шкаљарског клана Јованом Вукотићем, о којем су се раније оглашавали, било неопходно објавити нове информације због, како су навели, „упорног дезинформисања“.

Портал артигерцек.цом подсећа да је Вукотић 8. септембра 2018. године ухапшен у Анталији.

-Два дана касније је из безбедносних разлога, са врећом преко главе предат заменику министра унутрашњих послова Србије с још пет службеника у пратњи. Петнаест месеци провео је у затвору у Србији, након чега је предат Црној Гори. Ту је опет након краћег боравка у затвору пуштен на слободу - подсећају из полиције Турске.

Они у најновијем саопштењу наводе да су ове информације добили писаним путем од релевантних земаља након што је Вукотић убијен у оружаном нападу у Истанбулу, 8. септембра ове године.

Foto: MUP TURKIYE

У акцијама спроведеним 12. и 13. септембра, у оквиру истраге након убиства Вукотића, приведено је 20 осумњичених, међу којима је 13 особа одређен притвор, укључујући три члана криминалне организације „Кавач“.

Из МУП-а те земље су подсетили како снаге безбедности настављају с активностима борбе против криминала и раде на хапшењу особа које имају статус бегунца, а за које је утврђено да су побегле у различите земље.

Тако је Турској изручено 12 чланова криминалне организација из Северне Македоније, Грузије, Албаније и Немачке. Исто тако су многим државама изручена бројна лица, а осим Србије међу државама су Азербејџан, Бугарска, Украјина, Иран, Белорусија, Босна и Херцеговина, Пакистан, Грузија, Аустралија.

– У оквиру борбе против глобалног криминала, јасно је да турска полицијска служба одлучно приступа овом питању, које је постало проблем сваке земље у свету, стварајући нове рефлексе последњих пет-шест година, тачније од 15. јула 2016. У нашој земљи се види да се са великом озбиљношћу настављају напори за изручењима нашој земљи криминалаца који су након почињења кривичних дела побегли у друге земље – наводи се у саопштењу. 

Ништа им није јасно….

Нагласили су како инцидент у случају Јована Вукотића није у потпуности схваћен.

– Јован Вукотић је ухапшен и депортован у Србију 2018. године као резултат наших напора, као део нашег одлучног става у борби против транснационалних криминалних организација. Као резултат предузетих мера у вези са овим организацијама, он је илегално ушао у нашу земљу тако што је променио изглед лица и узео пасош друге земље под лажним именом.

Рад у том контексту није био ограничен само на Јована Вукотића, већ појединци повезани са многим важним криминалним организацијама нису добили прилику да се крију у нашој земљи и били су депортовани - навели су у саопштењу.

Из полиције у Турској наводе да ће наставити са одлучним ставом у борби против криминала и криминалаца, без обзира на њихово порекло.

Подсећамо, Вукотић је убијен 8. септембра на ауто-путу у истанбулском округу Сисли, а смртоносне хице испалио је нападач с мотоцикла којим је управљао још један саучесник.  Вукотић је убијен у аутомобилу у којем су у том тренутку били његова супруга, малолетно дете и возач, а нико од њих није повређен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

УШТИПЦИ БЕЗ КВАСЦА: Са сиром и сусамом, мекани као јастук - савршени за доручак (ВИДЕО)