МОГ СИНА СУ СИЛОВАЛИ ПЕТ ПУТА У ШКОЛСКОМ ТОАЛЕТУ: Стравична исповест Дејана Николића из Ниша

Ј. Ћосин

09. 12. 2022. у 08:21

ПРИМЕТИО сам да се син чудно понаша. Молио ме је да га не водим у школу. Тресао се као прут сваки пут када приђемо.

МОГ СИНА СУ СИЛОВАЛИ ПЕТ ПУТА У ШКОЛСКОМ ТОАЛЕТУ: Стравична исповест Дејана Николића из Ниша

Фото Ј. Ћосин

У ту школу иде од седме године и никада раније није било проблема. Али 16. новембра дошао је кући и жалио се да га јако боли стомак, као и задњи део тела. Тога дана признао ми је да је жртва сексуалног насиља од стране другог ученика и да се то поновило у више наврата, али да своју трауму није смео да подели са мном, јер су му васпитачи то - забранили.

Не кријући огорчење овако своју исповест почиње Дејан Николић из околине Мерошине, чији је шеснаестогодишњи син, како тврди, у Специјалној школи са домом ученика "Бубањ" у Нишу био жртва вршњака који га је сексуално и физички малтретирао. Све се дешавало под притиском и претњама тог другог ученика, а Дејан верује да су читав случај хтели да заташкају и у дому.

- Мој син борави у дому радним данима, а викенде проводи код куће. Тог 16. новембра позвао ме је из школе да увече одем по њега, јер је трпео велике болове у стомаку и задњици - описује отац.

Према његовим речима, дете му се поверило да се на исте болове већ жалило васпитачу, али да му је овај рекао да измишља и тражи разлог да не иде у школу.

- Претили су да ће бити кажњен уколико било шта од тога исприча код куће. Претили су му да ће за казну да чисти трпезарију и намешта спаваонице. Моје дете је отишло тамо да учи, а не да чисти - прича отац.

Неколико дана дечак није ишао у школу, а потом је отац 30. новембра планирао да га поведе.

- Сине, идеш у школу данас, тата брзо долази по тебе - рекао је тог јутра Дејан.

Потресен, отац нам прича да га је син молио да га нипошто не води и да због срамоте не може да му каже због чега се боји да се на то место врати.

- На крају, после много мојих молби, смогао је снаге да ми призна да је пет пута силован у тоалету. Друг га је тукао и приморао на то - прича Дејан, који сам брине о сину јединцу од рођења, јер га је мајка оставила када је имао свега 10 дана.

Последњи пут дечак је у школу ишао у понедељак.

- Као да ми ђаво није дао мира, одвео сам га у школу накратко, док се на послу договорим за слободне дане. Журио сам да узмем те папире и да одем по сина. Успут сам га неколико пута звао, али није ми се јављао на телефон, па сам одлучио да се вратим у школу. Тамо сам затекао васпитаче како га терају да се помири и рукује са дечаком који га је злостављао. То је додатно истраумирало моје дете - каже отац.

После тога, како каже, одмах је пријавио насиље на дежурни број телефона, на који су га упутили у полицији.

 

ТУЖИЛАШТВО

ИЗ нишке полиције потврђују да је случај насиља пријављен, као и да су све информације прослеђене тужиоцу. Чекају реакцију Вишег тужилаштва у Нишу, које је надлежно за овакве случајеве.

Отац малтретираног дечака ипак сматра да се проблем заташкава:

- Како је могуће да се инцидент поновио пет пута? - пита се он. - Син ми је чак рекао и да их је једном затекао и васпитач, који их је само изгрдио и послао у учионицу.

 

ДИРЕКТОРКА ПОЈАЧАЛА НАДЗОР

У СПЕЦИЈАЛНОЈ школи "Бубањ" у Нишу кажу да су након обраћања родитеља и сазнања о случају предузели мере предвиђене законом и Протоколом поступања у одговору на насиље, злостављање и занемаривање.

- Предузете су мере појачаног надзора, обавештени су родитељи, обављени разговори са ученицима. Заседали су тимови за заштиту од дискриминације и насиља и инклузивно образовање. Договорене су мере појачаног надзора и дата конкретна упутства наставницима и васпитачима за јачање поверења између ученика, као и између ученика и наставно-васпитног особља и родитеља - наведено је у саопштењу које је потписала директорка Марина Перић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

МУКЕ С НОСОМ: Људи су буљили у мене, деца запиткивала (ФОТО)

МУКЕ С НОСОМ: Људи су буљили у мене, деца запиткивала (ФОТО)

КОНРАДО Естрада, грађевински радник и житељ Њујорка, био је принуђен да носи маску за лице и пре пандемије. Овом педесетогодишњаку нос је био толико деформисан да после неког времена више није могао нормално да дише, нити да једе. Да ситуација буде још гора, изгледало је као да има мали пенис на глави.

01. 02. 2023. у 09:39

Коментари (26)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну