ПО КИЛОГРАМ КОКАИНА НА ЧАСТ: Звицерова "награда" за убиство Љепоје

Н. Б. - З. У.

01. 12. 2022. у 10:09 >> 10:31

ПРЕД Специјалним судом у Београду, у поступку против Вељка Беливука, Марка Миљковића и осталих оптужених за припадност њиховој криминалној групи, Срђан Лалић наставио је да износи детаље злочина овог клана.

ПО КИЛОГРАМ КОКАИНА НА ЧАСТ: Звицерова награда за убиство Љепоје

Фото: АТА имагес/МУП.рс

Судија се обратила Лалићу: "Рекли сте да је Звицер послао по килограм кокаина после убиства Милана Љепоје?"

Лалић је одговорио:

- Милош Будимир је тада имао корону, ушао је накратко у бункер, учествовао је у пратњи и Звицеру га нису ни поменули јер је имао мању улогу. Звицер је питао ко је учествовао, знам да је Звицер рекао мени и Марку Будимиру по килограм.

Лалић тврди да до отмице Љепоју није видео.

- Поступао сам у отмици по налозима Миљковића и Беливука, ја нисам имао против њега ништа лично.

На питање ко је сликао Љепојино тело у Ритопеку, Лалић каже:

- Нисам ја, али на једној фотографији видим Беливукову патику, носио је најки патике, не знам да ли је сликао он или Миљковић. Када сам бекаповао садржај Миљковићевог телефона, видео сам ту слику, гледали смо их и овако. Ја их лично нисам чувао.

Слике су, како Лалић каже, слате Звицеру.

- Та слика је послата одмах Радоју Звицеру, да се извести. Обавештаван је и током акције, са њим су анализирали и садржај Љепојиног телефона.

Фото: З. Јовановић

"Давили га жицом, па му Веља пререзао врат": Језиво сведочење о ликвидацији Љепоје

Подсетимо, Лалић је на претходним суђењима говорио о ликвидацији Милана Љепоје. Он је у свом сведочењу описао како је Љепоја намамљен у Ритопек и на који начин је ликвидиран.

- Налог лажни Леон са ког се Миљковић куцао са шкаљарцима између осталих и са Вељком Бановићем Вотком. Бановић је спојио Миљковића са особом под надимком Звонце. Претпостављамо да је из Ниша и Миљковић покушава да му разоткрије идентитет, обећава му блиндирано возило, да мора да се чува, Љепоја је поверовао. Миљковић да би утврдио његов идентитет тражи му фото своје личне карте и ту фактички Љепоја открива свој идентитет - прича Лалић.

Лалић додаје да је Миљковић слао овлашћење Љепоји, покушавши да га намами, заказује састанак за 9. 12. 2020. код станице Ласта да дође Љепоја и узме то возило.

- У раним јутарњим сатима долазимо Вељко, Марко, Драганић, ја. Вече пре тога смо одвезли блиндирано возило "БМВ" у Ритопек, тај снимак се може видети у списима. У скривеној просторији Јанковић и Драганић припремали су хеклер и кох са пригушивачем за сутрашњу отмицу. Миљковић је испробао тако што је пуцао у неку кесу са песком. Тог 9. децембра смо дошли у Ритопек у раним јутарњим часовима. Ту су били Вељко, Марко, Драганић и Јанковић. Јанковић је држао тај хеклер и кох у случају да Љепоја потегне оружје. За пратњу су били задужени Хрватин и још један.

Фото: Д.Миловановић

Лалић је рекао да је Љепоју на паркингу код Ласте покупио Тешић око девет ујутро. Кренули су ка Ритопеку.

- Требало је ја да дочекам Љепоју. Био сам код блинде, оставио сам отворена врата. Оставили смо упаљен усисивач, као да се припрема блинда, али је то требало да замаскира да се не чује ништа ако дође до неких проблема. Изашао је Љепоја, руковали смо се. Окренуо се ка мени, требало је да погледа блинду. Сећам се шта је Љепоја носио, џудо техником тепиха сам га оборио на земљи. Љепоја је требао да буде ликвидиран као освета за покушај убиства Звицера. Вељко је неколико пута згазио Љепоја по лицу. Тако га је онеспособио. Везао сам му руке лисицама позади, унели смо га у скривену просторију. Прилико ударања Љепоје, Вељко се повредио. Скинули смо Љепоји гардеробу, остао је у доњем вешу, кренули су да га испитују. Схватио је у којој је ситуацији, тукли су га, око му је било затворено, надувена уста, у гаражи где је и нађен његов ДНК било је трагова његове крви. Унели смо га у скривену просторију, ставили на столицу. Брзо је дао шифру од Скаја. Вељко и Марко су отишли на спрат како би могли да куцају са његовог телефона и виде садржај. Долазили су други чланови, показивали су му неке слике. Признао је своје учешће, своју улогу у покушају убиства Звицера у Украјини, да је то урадио због новца, јер више нема много новца из пљачки - рекао је Лалић.

Лалић је рекао да је Љепоја дао доста информација и да су се спремале неке нове ликвидације.

- Марко Будимир и ја смо разговарали са њим. На руци је имао сат шафхаузен и то лимитирану серију, тај сат је Миљковић дао Драганићу и пракса је била да се сав новац од жртава да Драганићу, Љепоја је имао око пет-шест хиљада динара. Имао је неки златан ланчић који је бачен, као и гардероба и документа. У једном моменту су у скривену просторију ушли Вељко, Хрватин. Ја сам са Драганићем скидао ДНК и конзервирао хеклер. У једном моменту са чуло кркљање. Видео сам Беливука и да га даве. Омотали смо му затим жицу око врата, лице му је поплавело, престао је да се отима и онда је Вељко подметнуо кадицу испод његове главе и великим ножем му пререзао врат. Излетело је доста крви и са сигурношћу могу да кажем да од тог момемта није био жив. Кад сам са Драганићем завршио одлагање оружја, отишао сам горе у кућу. Вељко, Хрватин и Марко Будимир су одлагали тело. Хрватин и Вељко су изашли, а ја сам са Драганићем остао да очистим просторију. После сам отишао са још некима који су до реке отишли да проспу остатке - завршио је Лалић у свом сведочењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

МОРАТЕ ЗНАТИ: Шта треба да радите у случају јаког земљотреса