ДОНЕТА ПРВОСТЕПЕНА ПРЕСУДА: Затвор власнику портала због покушаја изнуде над председником општине Голубац

Д.Н.

24. 11. 2022. у 12:47

ОСНОВНИ суд у Великом Градишту донео је првостепену пресуду којом је М.Л. из околине Великог Градишта неправоснажно осуђен на годину дана затвора, условно на две године, због покушаја изнуде над председником општине Голубац, Небојшом Миjoвићем.

ДОНЕТА ПРВОСТЕПЕНА ПРЕСУДА: Затвор власнику портала због покушаја изнуде над председником општине Голубац

Д.Н.

Према наводима оптужнице, он се терети да је, у децембру 2019. године, у намери да себи прибави противправну имовинску корист, тражио од оштећеног 5.000 евра, како не би на свом интернет порталу изнео одређене информације које ће штетити његовом угледу и части.

Он је са оштећеним ступио у контакт преко друштвених мрежа, позивајући његов телефонски број. Слао је поруке и Љ.Ј. из Голупца, тражећи да буде посредник и да оштећеном поручи да му до одређеног датума уплати 10.000 евра на његов девизни рачун, чији му је број послао, али да је спреман да прихвати и двоструко мању суму. У противном, на свом порталу писаће о наводним неправилностима које је оштећени починио као лекар и као председник општине, а негативне информације износиће и о његовим сарадницима и директорима јавних предузећа.

Оштећени није пристао на ову уцену, већ је против оптуженог поднео пријаву, која је сада резултирала првостепеном пресудом, на коју постоји право жалбе. Овом пресудом оптужени је дужан да плати и судске трошкове, док је оштећени упућен на парницу ради остваривања имовинско-правног захтева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ИМАО ЈЕ САМО ТРИ ГОДИНЕ, СВАКИ ДАН ГЛЕДАМ ЊЕГОВЕ СЛИКЕ Жика кроз сузе о смрти сина - Ипак сам захвалан Богу