ДОНЕТА ПРВОСТЕПЕНА ПРЕСУДА: Затвор власнику портала због покушаја изнуде над председником општине Голубац

Д.Н.

24. 11. 2022. у 12:47

ОСНОВНИ суд у Великом Градишту донео је првостепену пресуду којом је М.Л. из околине Великог Градишта неправоснажно осуђен на годину дана затвора, условно на две године, због покушаја изнуде над председником општине Голубац, Небојшом Миjoвићем.

ДОНЕТА ПРВОСТЕПЕНА ПРЕСУДА: Затвор власнику портала због покушаја изнуде над председником општине Голубац

Д.Н.

Према наводима оптужнице, он се терети да је, у децембру 2019. године, у намери да себи прибави противправну имовинску корист, тражио од оштећеног 5.000 евра, како не би на свом интернет порталу изнео одређене информације које ће штетити његовом угледу и части.

Он је са оштећеним ступио у контакт преко друштвених мрежа, позивајући његов телефонски број. Слао је поруке и Љ.Ј. из Голупца, тражећи да буде посредник и да оштећеном поручи да му до одређеног датума уплати 10.000 евра на његов девизни рачун, чији му је број послао, али да је спреман да прихвати и двоструко мању суму. У противном, на свом порталу писаће о наводним неправилностима које је оштећени починио као лекар и као председник општине, а негативне информације износиће и о његовим сарадницима и директорима јавних предузећа.

Оштећени није пристао на ову уцену, већ је против оптуженог поднео пријаву, која је сада резултирала првостепеном пресудом, на коју постоји право жалбе. Овом пресудом оптужени је дужан да плати и судске трошкове, док је оштећени упућен на парницу ради остваривања имовинско-правног захтева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА КОБРИ: Образ нема цену, Србија није на продају, отаџбину волимо више од свега (ФОТО/ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА "КОБРИ": Образ нема цену, Србија није на продају, отаџбину волимо више од свега (ФОТО/ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић присуствује војној свечаности поводом Дана Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“.

14. 04. 2024. у 10:35 >> 10:36

ЗАШТО СУ БРУТАЛНО УБИЈЕНИ? Игора одгајали пси на улици - заборавио матерњи, кад су им га одузели ДОШЛИ ИСПРЕД СИРОТИШТА и данима чекали

ЗАШТО СУ БРУТАЛНО УБИЈЕНИ? Игора одгајали пси на улици - заборавио матерњи, кад су им га "одузели" ДОШЛИ ИСПРЕД СИРОТИШТА и данима чекали

ТУЖНА прича дечака који је прошао пакао на земљи због својих родитеља и деде алкохоличара. Морао је да проси и живи на хладној улици, а данас је жив захваљујући Џеси, Гоги, Маши и Севи.

16. 04. 2024. у 14:14

Коментари (0)

ЕЈ, ЉУДИ, АЛИ БУГАРСКА... Овом причом је Никола Јокић шокирао Амере