ЗВИЦЕРА ШТИТЕ КОЛУМБИЈЦИ? Стручњаци тврде: Са собом има много кеша и мења локацију сваких пет дана

Новости онлине

05. 10. 2022. у 10:31

РАДОЈЕ Звицер, шеф кавачког клана, и даље се успешно скрива од полиције и супарничких криминалних кланова. Који су механизми скривања шефова крими картела и шта је потребно да се они лоцирају?

ЗВИЦЕРА ШТИТЕ КОЛУМБИЈЦИ? Стручњаци тврде: Са собом има много кеша и мења локацију сваких пет дана

Илустрација В. Н.

О томе су говорили Дејан Раденковић, бивши високи функционер МУП-а и стручњак за безбедност, и Предраг Савић, адвокат.

- Када је реч о високопозиционираном криминалу, постоје обавештајни и контраобавештајни послови који треба да заштите криминалце не само од полиције и закона, него и још више од супротстављених кланова, најбоље што може да им се деси је да буду приведени - рекао је Раденковић и додао:

- Скривање криминалаца, поготово шефова кланова је веома захтеван и скуп посао, нарочито кад се ради о вођама кланова. Треба изабрати локацију, створити нови идентитет, добити подршку криминалних кланова на тој локацији. Потребно је стално мењати идентитет и позиције на којима се налазе. Кажу месец дана у просеку, а то некад буде и на пет дана - каже Раденковић.

- Чињеница да су били на одслужењу казне може да буде од помоћи у процесу идентификације, јер не можеш да промениш линије на прстима, а то им се узима када служе казну. Постоје бројне истражне методе, посебно за праћење финансијских токова, зато криминалци са собом носе много кеша - рекао је адвокат Предраг Савић.

Раденковић је оценио да је Панама сасвим логичан избор Звицера због близине Колумбије.

- Логично је да је Звицер за своје привремено пребивалиште изабрао Панаму јер се она ослања на Колумбију, земљу у којој се производи највише кокаина. Ту се ослонио и на подршку колумбијских картела - тврди Раденковић.

Оба саговорника се слажу да је немогуће овакве случајеве решити без међународне полицијске сарадње.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДА ЛИ СТЕ ПРИМЕТИЛИ? Како је Косјерина реаговала на речи Радета Богдановића о ЖЕНАМА ФУДБАЛЕРА

ДА ЛИ СТЕ ПРИМЕТИЛИ? Како је Косјерина реаговала на речи Радета Богдановића о ЖЕНАМА ФУДБАЛЕРА

НЕКАДАШЊИ фудбалер Раде Богдановић ових дана је привукао пажњу јавности коментарима на дешавања на Светском првенству у фудбалу у Катару, у оквиру специјалног програма на РТС-у. Нарочито је прашину подигло његов увредљив коментар на рачун жена фудбалера, а неки сматрају да је изостала адекватна реакција и водитеља, посебно водитељке Драгане Косјерине.

02. 12. 2022. у 08:47

Коментари (1)

(УЖИВО) РАТ У УКРАЈИНИ: Руси заробили специјалце-падобранце ВСУ; Амерички плаћеници помажу у припреми хемијских провокација у Украјини