У ПАНАМИ УБИЈЕНА ДВА МУШКАРЦА: Полиција Црне Горе огласила се после вести о ликвидацији Радоја Звицера

Novosti online

30. 09. 2022. у 23:31

У УПРАВИ полиције Црне Горе вечерас је речено да би о наводном рањавању Радоја Звицера званичне потврде могле да стигну за два до три дана, с "обзиром на све околности и чињеницу да Звицер највероватније није боравио у тој земљи под својим именом".

У ПАНАМИ УБИЈЕНА ДВА МУШКАРЦА: Полиција Црне Горе огласила се после вести о ликвидацији Радоја Звицера

Фото: МУП

Црногорски органи безбедности и даље немају званичне податке о информацији да је у Панами убијен вођа клана Кавач Радоје Звицер.

Црногорски безбедносни извори наводе да имају информације о два убиства у Панами, али да се врше додатне провере јер се првобитни описи не поклапају са описом Звицера. Панамски медији јавили су да је убијен мушкарац стар између 40 и 45 година, са надимком "Јаи". Није јасно да ли су случајеви повезани. Звицер се сматра једним од вођа которског клана, који је функционисао на међународном плану.

За њим је, након објављивања података Европола, расписана потерница у којој је идентификован као лице које има директне везе са припадницима тајне и јавне полиције и у вези са шверцом дроге, шверцом, недозвољеним поседовањем оружја... У списима Специјалног државног тужилаштва (СДТ) наводи се да су ухапшени тајни агент Петар Лазовић (32) и полицајац Љубо Миловић (39) пратили припаднике шкаљарског криминалног клана које је ставио на листу да бити убијен по његовом наређењу. Портал Либертас објавио је транскрипте њихове међусобне комуникације о шверцу дроге, цигаретама, утицају на државне службенике...

Виши суд у Подгорици тада је наложио расписивање потерница за Звицером и полицајцем Љубом Миловићем, као и за њиховим сарадницима Радојем Живковићем, Николом Спасојевићем, Миланом Вујотићем и Душком Рогановићем. Део те екипе недавно је ухапшен у Турској, након ликвидације Јована Вукотића, вође ривалског криминалног клана.

У предмету који је раније утврдило локално Специјално тужилаштво, Звицер и Мила Вујотић означени су као вође криминалне групе која је планирала да убије тог Которана док је био у Истражном затвору у Спушкој. За чланове су именовали Слободана Кашћелана, Драгана Кнежевића, Горана Вукчевића, Игора Терзића, Данила Бакића, Стевана Краљевића, Радована Мујовића, Владана Лучића, Филипа Кнежевића и Ратка Живковића.

БОНУС ВИДЕО - ПОСЛЕ ВЕСТИ ДА ЈЕ УБИЈЕН: Ћерка Радоја Звицера поставила пост на Инстаграму

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

АНА РАЈКОВИЋ У ХОТЕЛУ: Видите шта се дешава испред соба! Огласила се и Анастасија (ФОТО)