УБИЦЕ ЈОВАНА ВУКОТИЋА СНИМИЛО 200 КАМЕРА: Турски истражитељи прегледали чак 1.700 сати снимака

Novosti online

25. 09. 2022. у 20:41

ТУРСКИ инспектори су у истрази убиства Јована Вукотића (42), вође шкаљарског клана, кога су плаћене убице упуцале са мотора у покрету 8. септембра на ауто-путу у Истанбулу, прегледали чак 1.700 сати видео-материјала, скинутог са 200 сигурносних камера у граду.

УБИЦЕ ЈОВАНА ВУКОТИЋА СНИМИЛО 200 КАМЕРА: Турски истражитељи прегледали чак 1.700 сати снимака

Фото: Приватна архиа/Shutterstock/Илустрација

Како наводе турски медији, истражитељима је било потребно осам дана да идентификују и пронађу убице.

 - У великој акцији 16. септембра ухапшено је укупно 12 особа које се доводе у везу са убиством Вукотића. Међу ухапшенима су и двојица Црногораца, иначе припадника кавачког клана - Радоје Живковић Жути и Здравко Перуновић. Такође, међу ухапшенима је и једна жена Еланур Т., али и директни извршилац ликвидације Емеркан С. - подсећа извор и напомиње да су убице пратиле првог човека "шкаљараца" чак четири месеца.

 - Утврђено је да су двојица Црногораца својим сарадницима из Турске платили 1,5 милиона евра за Вукотићеву главу. Ништа нису препустили случају, па су постојале чак две екипе егзекутора које су од маја даноноћно пратиле мету по Турској - наводи извор.

Како додаје, у једној екипи смрти била је и жена Еланур Т., наводно пореклом из Црне Горе, али и њен момак Фуркан И.

 - Њих двоје су снимљени како данима прате Которанина. Били су у аутомобилу, Еланур је била на месту сувозача, а Фуркан је возио аутомобил, који су изнајмили у Измиру. Због тога се сумња да је жена имала задатак да пуца у Вукотића, али није јој се пружила адекватна прилика, па је ороз на крају повукао Емеркан С. из друге екипе са одстрел - наводе извори и додају:

 - Детаљном анализом видео-материјала утврђено је тачно кретање Јована Вукотића, као и нападача, који су га пратили мотоциклом и аутомобилом. Утврђено је да су му и кобног дана, 8. септембра, за петама биле обе екипе. Будући да је готово читав Истанбул покривен камерама, инспектори су за само осам дана прегледали огроман видео-материјал, који је помогао да се уради тотална реконструкција, али и да се пронађу и идентификују нападачи и њихова возила.-

Иначе, ухапшени Радоје Живковић важи за човека од поверења одбеглог Радоја Звицера, вође кавачког клана, који од 2014. године ратује са "шкаљарцима". Живковић се, као и други ухапшени Црногорац, налази на потерници своје земље и важи за изузетно опасног човека, који стоји иза организације најмање 11 ликвидација за које се сумњичи кавачки клан.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

УЖАС У НИШУ: Сумња се да је муж избо жену, па себе

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

ЈОШ ЈЕДНО ПРИЗНАЊЕ: Меридианбет добитник престиже ЦСР награде Wаннабе магазина