ПЛАНИРАНО УБИСТВО ПРВОГ ШКАЉАРЦА У ЗАТВОРУ: За ликвидацију Вукотића Звицер je имао и план Б

новости онлине

24. 08. 2022. у 10:06

ВОЂА кавачког клана Радоје Звицер и Милан Вујотић планирали су елиминацију ривала Јована Вукотића тако што би притворени, припадници њихове групе унутар Истражног затвора пуцали на првог "шкаљарца" када би се појавио на прозору своје притворске ћелије, наводи се у документу Специјалног тужилаштва.

ПЛАНИРАНО УБИСТВО ПРВОГ ШКАЉАРЦА У ЗАТВОРУ: За ликвидацију Вукотића Звицер je имао и план Б

Јован Вукотић и Радоје Звицер, Фото Приватна архива

Садржај Скај комуникација између чланова ове групе показао је да су Звицер и Вујотић, у случају неуспеха основног, осмислили и резервни план.

План Б подразумевао је да затворски чувар Владан Лучић затвори капију простора за шетњу унутар Истражног затвора и онемогући евентуално бекство Вукотића који је требало да се нападне и из ваздуха дроновима на које су биле прикачене експлозивне направе.

Према наводима наредбе о проширењу истраге Специјално тужилаштво прикупило је доказе који указују да су одбегли Звицер и Вујотић 2020. године формирали групу која је између осталог требало да ликвидира Вукотића који је тада спроведен у Истражни затвор пошто су га српске власти 8. фебруара 2020. изручиле Црној Гори, где се против њега водио поступак због сумње да је пуцао на Тамару Звицер, супругу Радоја Звицера, и припаднике кавачког клана Војина Ступара и Милоша Радоњића.

Истрагом је утврђено да Вукотић није пуцао на поменуте мете јер се у време напада на њих налазио у иностранству.

Међутим, Вукотићево довођење у Црну Гору "кавчани" су видели као шансу за елиминацију ривала, па су у кратком року направили план ликвидације који је у дело требало да спроведе група састављена од притворених и чланова који су се налазили на слободи, али и затворског чувара Владана Лучића, пише Побједа.

СДТ је као чланове ове организације означило Слободана Кашћелана, Драгана Кнежевића, Горана Вукчевића, Игора Терзића, Данила Бакића, Стевана Краљевића, Радована Мујовића, Владана Лучића, Филипа Кнежевића и Ратка Живковића.

Из садржине дела Скај комуникације се може уочити нервоза Звицера и Мујовића што се одуговлачи са планом убиства Вукотића. Из тог разлога Звицер у порукама сараднике оптужује: "Вере у себе немате, то је овде највиши проблем".

Вујотић потом додаје: "Немате ви самопоуздања!!!".

У наредној поруци Звицер констатује да је "превише људи у све ово укључено и ви тражите још још… синоћ легнемо са столаром, будимо се са вариоцем. Морате бити одлучни и смирени. Ви треба да пошаљете по један метак. Дај смирите се мало кумим вас Богом. Понашате се као да вас гурамо у ватру. Ма ко вели да је то лако да му оца ј…м, зато сте дошли, два најбоља да га одерете, нема што нисте чинили, три пута теже од тога".

Вујотић потом шаље поруку: "Не гурамо никога и нећемо. Кратко и јасно. Ко ће да ради нека крене у канал да сређује, нека заврши, држаће. Нека ујутро буде на упуцавање. Лако није него је тешко. Али сад самопоуздање а не мрак на очи".

Пушку набавио Вујотић

СДТ наводи да су Звицер и Вујотић подстрекли Горана Вукчевића, Игора Терзића и још једног непознатог припадника ове групе да са погодне позиције у близини зграде УИКС-а, сакривени вегетацијом из одводног канала за воду, осматрају притворску собу у којој се налазио Вукотић.

Њихов задатак је био да када се Вукотић појави на прозору пуцају на њега из пушке са оптичким нишаном коју је претходно набавио Вујотић.

Задатак осталих је био пружање логистичке подршке у остваривању овог криминалног плана.

Сумња се и да је у децембру 2019. године припремано убиство Јована Вукотића, и то тровањем храном која му је достављана у Окружном затвору у Београду где је чекао изручење у Црну Гору.

Приликом његове екстрадиције важиле су највеће мере обезбеђења. Вукотић је пуштен из притвора у Спужу 28. јула 2020. године, само неколико дана након што су на Крфу убијени Алан Кожар и Дамир Хаџић, означени као сарадници "шкаљарског клана".

(Побједа)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

УБИЈТЕ МЕ ЉУДИ, РЕШИТЕ ТАЈ ПРОБЛЕМ Вучић опозицији: Нећете да ме уплашите лажима