БИЉАНА НИЈЕ ИМАЛА ПОМАГАЧА: Истрага потврдила - Ивана Стојановића (40) супруга убила сама, па га забетонирала

И. МИТИЋ

09. 08. 2022. у 23:53

БИЉАНА Стојановић (38) из Великог Трњана, села у околини Лесковца, сама је убила супруга Ивана (40), а за овај злочин који је почињен пре више од три године донедавно нико није знао, сазнају "Новости".

БИЉАНА НИЈЕ ИМАЛА ПОМАГАЧА: Истрага потврдила - Ивана Стојановића (40) супруга убила сама, па га забетонирала

Фото: Д. М.

Биљанина тајна је откривена након што је, крајем јуна ове године, починила самоубиство.

Више јавно тужилаштво у Лесковцу је саопштило да на основу прикупљених обавештења и предузетих радњи у предистражном поступку нису утврђене чињенице које указују на постојање основа сумње да је нека особа, заједно са Биљаном, учествовала у убиству.

Такође, нису утврђене ни чињенице да је некоме било познато да је дело извршено.

Кривична пријава против Биљане Стојановић, коју је поднела Полицијска управа у Лесковцу, због сумње да је извршила кривично дело тешко убиство, Тужилаштво ће одбацити. Како нам је речено, ово је уобичајена процедура, пошто је осумњичена преминула.

- Завод за судску медицину у Нишу тужилаштву још увек није доставио записник о обдукцији тела покојног Ивана Стојановића, иако је она обављена, због чега је тужилаштво затражило што хитније достављање записника. Заводу смо упутили и допис да породици предају тело, односно посмртне остатке Ивана Стојановића, ради сахране, уколико су за то испуњени услови - наведено је у одговору вишег јавног тужиоца Љиљане Златановић Јанковић достављеном нашој редакцији.

Фото: Приватна архива

Тело мушкарца у породичном домаћинству Стојановића пронађено је крајем јуна на дан Биљанине сахране. Она је неколико дана раније починила самоубиство у истој просторији у којој је, у забетонираном бурету, откривено и тело несрећног човека.

ДНК анализа је у међувремену потврдила раније претпоставке да је реч о Биљанином супругу Ивану, а истрага је показала да је овај човек жртва свирепог убиства које је, како се сумња, Биљана починила пре више од три године. Она је, према незваничним информацијама, супруга мучки убила хладним оружјем. Наводно га је раскомадала и тако делове тела пренела до помоћног објекта у дворишту породичне куће, где га је потом зазидала.

Претпоставља се да је Иван убијен док је спавао, а злочин је откривен тек када је Биљана одлучила да пресуди себи, вероватно због тога што се није мирила са својом савешћу и чињеницом да живот проводи у близини тела човека са којим је изродила троје деце.

Последњих година свима је говорила да је Иван на привременом раду у Русији, изналазећи разлоге због којих не може да се врати кући.

Званичних информација о разлозима због којих је Биљана одлучила да убије супруга нема.

О томе се у поречком крају само нагађа. Прави мотив, по свему судећи, знала је само Биљана и она је ту тајну однела са собом у гроб. У селу се спекулише да је Иван био љубоморан, али и да је наводно имао разлоге за то. Он је највероватније убијен у једној од просторија у кући у којој поред ове породице живи и Биљанина маћеха, за коју се раније нагађало да је помогла Биљани да зазида буре са телом, мислећи да пасторки помаже да сакрије породично богатство.

ТРИ ГОДИНЕ ЖИВЕЛА У ЛАЖИ

БИЉАНА је дуже од три године живела са својим лажима и разним теоријама како би своју децу, Иванову породицу, али и све у свом окружењу убедила да је Иван жив. Она је пред децом, али и другим сведоцима наводно телефоном разговарала са супругом, слала им поздраве и разне поруке, али је увек проналазила разлоге како он лично не би разговарао са њима. Сама је одгајала троје деце. У међувремену је наводно имала и љубавника, али је истрагом утврђено да он са овим злочином ни на који начин није био повезан.

СУМЊЕ ПОБУДИО ПАСОШ

НАКОН што је Биљана извршила самоубиство, њена најстарија ћерка је наводно пронашла очев пасош, што је распршило све Биљанине лажи. Провером је утврђено да Иван, од свог последњег доласка из Русије, није напуштао земљу, а када је његов брат, иначе полицајац, разбио зид у помоћној просторији у кући Стојановића, пронашао је тело свог брата у бурету напуњенoм бетоном.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (2)

ПОСЛЕ ПРИЧА ДА ЈУ ЈЕ АРКАН ДОНЕО СА РАТИШТА: Тајна Цецине огрлице - огласила се ВЛАСНИЦА након више од 20 година