МИГРАНТ УБИЈЕН У ОБРАЧУНУ: Детаљи обрачуна избеглица код Суботице

Ј. ЛЕМАЈИЋ

03. 07. 2022. у 07:30

У ШУМИ на ободу Суботице, на самој граници са Мађарском, јуче ујутру дошло је до обрачуна великог броја миграната.

МИГРАНТ УБИЈЕН У ОБРАЧУНУ: Детаљи обрачуна избеглица код Суботице

Фото Ј. Л.

У сукобу ватреним оружјем живот је изгубио непознат мушкарац, а седморо људи, међу којима и једна малолетница, повређени су.

Како нам је потврђено у Општој болници у Суботици, током јучерашњег преподнева на хитан пријем примљено је седморо људи, сви са повредама ватреним оружјем.

- П. М. (16) из Ирана довезена је са повредама абдомена и мале карлице. Одмах је оперисана и налази се на Одељењу анестезиологије и реанимације. Мушкарац, без докумената, примљен је без знакова живота, са повредама левог лумбалног дела и левог корена - потврдио је др Саша Џелебџић, в. д. директора Опште болнице.

- Хамза У. (21) примљен је са прострелним ранама абдомена, а Хамза П. (21) из Авганистана са повредама слабинског дела и хематомом доњег пола бубрега. Ахмед О. примљен је са повредама грудног коша, а имамо и повређене особе чији идентитет још није утврђен. На лечењу је мушкарац са прострелном раном и повредом јетре, слезине и желуца и још један, такође без докумената, са повредама на лицу.

Шта је довело до сукоба миграната из Авганистана, Пакистана и Ирана у шуми Храстовача јуче још није било познато. Овај део града, Макова седмица, већ дуже време врви од миграната. Како се шума налази у непосредној близини бодљикаве жице којом је опасана мађарска граница, многима је ту најлакши начин да илегално уђу у Европску унију.

- Данима, од јутра до мрака, такси возила сомборских таблица пролазе овуда и одвозе их у шуму. Полиција их растерује, али они се после сат времена поново врате - каже Мирсад Налић, председник Савета МЗ Макова седмица.

- Још се тачно не зна шта се десило у шуми, полиција је на терену и истражује случај, а што се тиче њиховог рада, могу само да изразим све похвале.

Да грађани немају разлога за страх поручио је и градоначелник Суботице Стеван Бакић.

- У сталном смо контакту са полицијом и када заврше свој посао, знаћемо више детаља. Оно што је најважније је да нико од наших грађана није повређен и да овде никакав инцидент до сада није био између миграната и домаћег становништва. Грађани немају разлога да страхују - поручио је Бакић.

Фото Ј. Л.

На место догађаја, како смо јуче сазнали, стигао је и министар унутрашњих послова Александар Вулин са својим тимом, али се до закључења овог издања није оглашавао. Биле су ангажоване све расположиве екипе спасилачке станице и полиције, чији припадници су на увиђају носили панцире.

Иако инцидената у Суботици нема, већ дуже време није пријатно ићи улицама овог и неких других делова града. Мигрантска криза у граду на северу траје безмало десет година, али се структура миграната знатно променила. Уместо породица, сада су то махом младићи у пуној снази, па грађани зазиру да им било шта приговоре иако се дешава да се не понашају примерено на јавним местима.

НИЈЕ ПРВИ ПУТ

СУКОБ миграната који је такође завршио убиством, догодио се 2015. године. Тада је у тучи, између две групе миграната, око пет ујутру, у Бачким Виноградима, недалеко од државне границе са Мађарском, држављанин Авганистана убијен, док су двојица задобила телесне повреде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ПОТРЕБАН ВАМ ЈЕ НАЈБОЉИ ИНТЕРНЕТ: А1 Србија је мрежа у коју прелази највећи број корисника у Србији