УРОШ ЈЕ ВЕЋ БИО МРТАВ, МИЛАН ЈЕ ИЗДАХНУО У БОЛНИЦИ: Потресна исповест комшија убијених Биговића

Д. ЗЕЧЕВИЋ

27. 05. 2022. у 20:35

У СЕВЕРНОМ делу Косовске Митровице данас је ухапшен Марко Биговић (29) због сумње да је, у раним јутарњим часовима, највероватније ножем усмртио свог брата близанца Уроша и оца Милана (67), некадашњег тужиоца и познатог адвоката.

УРОШ ЈЕ ВЕЋ БИО МРТАВ, МИЛАН ЈЕ ИЗДАХНУО У БОЛНИЦИ: Потресна исповест комшија убијених Биговића

Фото: Д. З./Јутјуб/Radio Kontakt Plus

 Злочин се догодио у згради у Улици краља Петра, а према речима портпарола косовске полиције за север Косова, Братислава Радовића, трагедији је претходио породични сукоб у којем су учествовала два брата и отац.

- Пет минута пре шест часова, добијена је информација о сукобу и двоструком убиству у северној Митровици. На место злочина изашла је регионална јединица косовске полиције, истрага је у току, а осумњичени је под надзором полиције - саопштио је, за "Новости", портпарол Радовић, додајући да је убиство почињено хладним оружјем.


Према сазнањима нашег листа, комшије су из стана угледног митровачког адвоката Милана Биговића, у рану зору чуле запомагање и позвале полицију, која је убрзо стигла и затекла ужасан призор.


- Урош је већ био мртав, док је Милан давао знаке живота и одмах је пребачен у Клинички центар, где је, нажалост, преминуо. На поду стана било је много крви - испричао нам је један од комшија Биговића, иначе угледне породице у северној Митровици.


Упркос покушају лекара да спасу Милана, који је у здравствену установу доведен са тешким повредама стомака, односно јетре и панкреаса, и реанимацији која је трајала сат времена, он је преминуо.


Нико од комшија и житеља Митровице засад не може да претпостави шта је мотив овог двоструког убиства. Незванично сазнајемо да су родитељи браће близанаца одавно разведени, да је један од синова, наводно, живео са оцем, а други са мајком. Такође, оно што се могло чути јуче у граду, јесте да је Марко тог јутра дошао у стан код брата и оца и да је прво насрнуо на Милана, док је брата избо ножем док је покушавао да заштити тешко рањеног оца.


- Нико не може да схвати шта је навело младића да буквално искасапи брата и оца. Као да је нечастиви ушао у њега - говоре комшије.


Полиција је осумњиченог за убиство затекла у стану. Како незванично сазнајемо, он је крвавих руку стајао на једном крају собе и плакао. Током хапшења није пружао отпор, али није ни говорио већ је само јецао. Тела оца и сина су пребачена на обдукцију, која је обављена у Приштини, а родбина и пријатељи ће се од Милана и Уроша опростити данас на гробљу у Рудару, надомак Митровице. 

Без сведока


ПРЕМА досадашњим сазнањима, сведока злочина нема, а истрага ће показати шта је мотив овог двоструког убиства. Иначе, убијени Милан Биговић угледни је и познати адвокат на северу Космета који је пре одласка у пензију био виши јавни тужилац у Косовској Митровици, а у неко време је био и руководилац одељења Апелационог суда у овом граду. За њега у граду имају само речи хвале, кажу да је био предусретљив и спреман свима да помогне.

САСЛУШАЊЕ


УХАПШЕНОМ младићу, који је убио оца и брата, одређено је полицијско задржавање до 48 часова. Он је, према досадашњим подацима из истраге, најпре избо оца, док је брат близанац Урош задобио више убодних рана док је покушавао да одгурне Марка и спасе оца и од којих је преминуо на лицу места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МЛАДИЋ ИЗ БЕОГРАДА УХАПШЕН НА ГАЗИМЕСТАНУ: Одведен у Приштину