ОБРТ У СЛУЧАЈУ ОТМИЦЕ ДЕВОЈЧИЦЕ У БАНАТСКОМ ВЕЛИКОМ СЕЛУ: Тинејџерка није отета ни злостављана, вратила се кући неповређена

Р.Ш.

21. 05. 2022. у 14:35

Тинејџерка М. Ћ. (15) из Банатског Великог Села код Кикинде, чији је нестанак синоћ пријавио њен отац, а онда јутрос рано затражио помоћ и преко друштвених мрежа, убрзо је, жива и здрава, дошла кући.

ОБРТ У СЛУЧАЈУ ОТМИЦЕ ДЕВОЈЧИЦЕ У БАНАТСКОМ ВЕЛИКОМ СЕЛУ: Тинејџерка није отета ни злостављана, вратила се кући неповређена

Фото: Н. Скендерија/Депоситпхотос/Илустрација

Иако се у почетку сумњало да је отета, па чак и злостављана, незваничне информације, ипак, указују да није реч о томе, већ, изгледа, о незрелом несташлуку. Девојчица се, по свему судећи, задржала са другарима читаву ноћ, а ујутро се појавила код куће.

У Полицијској управи у Кикинди потврдили су да им је био пријављен нестанак девојчице, која је потом дошла кући.

- Ради се на утврђивању околности догађаја. О свему ће бити обавештено Више јавно тужилаштво у Зрењанину – речено је у кикиндској полицији.

Јавност је узнемирила вест о нестанку тинејџерке, а онда још више изјава њеног оца коју су пренели неки таблоиди, да су је у синоћ отела двојица младића, да су је везали за дрво поред једног сеоског гробља, те да се кући вратила изгребана. Међутим, након изјава које су у полицији дали и отац и ћерка, испоставило се савим другачије, јер искусним оперативцима кикиндске полиције није промакао ниједан детаљ.

- Када је дошла кући, девојчица је испричала родитељима да је нападнута и везана за дрво. Изгледа да је измаштала причу како би оправдала то што им се није јавила.  Отац је такву изјаву пренео под великим страхом и бригом за дете. Међутим, после два сата разговора са инспекторима, психолозима и лекарима, тинејџерка је признала да није отета. На њој нема трагова насиља, нема ниједне огреботине ни маснице – сазнале смо од извора упућеног у случај.

Мештани Банатког Великог Села кажу да је М.Ћ. добра и лепо васпитана, а да је њена породица врло пристојна. Отац јој је бивши фудбалер и многима у селу врло познат.

ЧЕСТ СЛУЧАЈ

У кикиндској полицији кажу да ово није усамљен случај да тинејџери оду од куће и не јаве се родитељима. Недељно имају до прет таквих пријава. Малолетници често нестанак правдају измишљеним причама, кој се убрзо демантују. Сви се слажу да је добро што је отац М. Ћ. брзо реаговао и затражио помоћ. Његов апел преко друштвених мрежа, објављен око шест сати ујутро, за мање од два сата видело је око 10.000 људи. Данас је захвалио свима који су му помогли. Након разговора у полицији више се није јављао на мобилни телефон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)