ОВО ЈЕ НИШЛИЈА КОЈИ ЈЕ ПРЕТУЧЕН НАСМРТ: Улични свирач страдао јер није хтео више да се забавља

Ј. Ћосин

19. 05. 2022. у 16:20

НИШЛИЈА Александар С. (35) ухапшен је због кривичног дела наношење тешких телесних повреда са смртним исходом, јер је 3. маја сурово претукао уличног хармоникаша Ферата Асановића (68) који је од задобијених повреда преминуо. Сви који су познавали Ферата описују га као поштеног и доброг човека који нигде није ишао без своје хармонике.

ОВО ЈЕ НИШЛИЈА КОЈИ ЈЕ ПРЕТУЧЕН НАСМРТ: Улични свирач страдао јер није хтео више да се забавља

Фото: Приватна архива

Музиком је, кажу, лечио душу, док је својим хумором веселио све људе око себе. Међутим, Нишлији Александру С. очигледно није било довољно забаве, па је насрнуо на музичара и тукао га до изнемоглости, пошто је у једном тренутку саопштио да је доста и да више не може да пева и свира. 


- Ферат је читаве вечери забављао Александра, свирао му је и певао, а он му је плаћао наручене песме. Заједно су пили и дружили се да би Ферат у једном тренутку саопштио да је доста и да више не може да пева. Око поноћи су заједно изашли из кафане, када је, бесан што га је Ферат одбио, Александар брутално претукао несрећног човека. Његово тело око 3.30 сати иза поноћи приметио је један пролазник и обавестио Хитну помоћ. Човек је у бесвесном стању одвезен у нишки Универзитетски клинички центар где је убрзо преминуо – наводе наши саговорници упознати са овим случајем.


Хармоникаш је живео у насељу Сточни Трг, али је често боравио у прихватилишту, односно Центру за пружање услуга социјалне заштите. Директор те установе Милош Ранђеловић каже да је ФЕрхат месец и по дана боравио код њих, да је одлазио да свира и враћао се, али да се тог кобног 3. маја није вратио, због чега су одмах обавестили полицију.


- На жалост, обавестили су нас из супа шта се догодило, они су бзро успели да реше овај случај који је све нас бринуо. Он је код нас боравио месец и по дана пре немилог догађаја, био је весео човек, знао је да нас забави. Волео је да се дружи, али ето, тог дана десило се шта се десило и надамо се да је ово последњи случај на једну такву тему. Надам се да нико неће слично нешто урадити. Наши корисници, који су слободни људи који нису лишени пословне способности, и једину обавезу коју имају јестед а нам се јаве до 10 увече. Ферхат се те вечери није јавио и ми смо обавестили полицију и Центар за социјални рад. Полиција је одмах почела да тражи убијеног, он је још био жив, налазио се у УКЦ НИш, где је касније преминуо – испричао је он. 


Ферхатови пријатељи о њему имају само речи хвале. Кажу да је био изузетан човек, који се никоме никад није замерио, да је гледао да заради за себе, али и за сина којег је оженио недавно.


- Заједно смо ишли у школу, био је добар човек, поштен. Свирао је хармонику, поледњи пут свирао је на једном венчању у Нишу. Свирао је по кафанама. Дуго га нисам видео, то ми је било чудно, а онда сам чуо да више није жив, да је убијен. Имао је једног сина, али не знам тачно где живи – каже Рута Адемовић.


У полицији у Нишу кажу да је нападач ухапшен и да се ради на разрешавању овог случаја.


-  Полиција у Нишу у сарадњи са Вишим тужилаштвом у том граду је ухапсила 35-годишњег А. С. из Ниша због постојања основне сумње да је извршио кривично дело тешка телесна повреда са смртним исходом - саопштавају из полиције.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

УЖАСНА СЦЕНА У КОВИНУ: Мушкарац се ножем избо насмрт испред Дома здравља