ИЗ ШОК-СОБЕ У ПРИТВОР: У Зрењанину и даље неверица због злочина у којем је Тeрeзa Перић убила мужа Срђана (42)

Б. ГРУЈИЋ

16. 05. 2022. у 21:33

ТЕРЕЗА Перић (46), која је пре недељу дана свирепо убила свог супруга Срђана (42) у његовој кући у Зрењанину, а затим га пред својом малолетном ћерком исекла тестером и потом делове његовог тела кувала у шерпи, после саслушања у Тужилаштву је са одељења Психијатрије пребачена у притвор.

ИЗ ШОК-СОБЕ У ПРИТВОР: У Зрењанину и даље неверица због злочина у којем је Тeрeзa Перић убила мужа Срђана (42)

Фото: Фејсбук

Она је после злочина, за који је осумњичена, ухапшена и спроведена у шок-собу зрењанинске болнице јер због изузетно тешког стања није могла одмах да буде саслушана.

Решењем судије за претходни поступак Вишег суда у Зрењанину, Терези је одређен притвор од 30 дана, до наредне одлуке суда, због основане сумње да је усмртила четири године млађег супруга, а и због постојања околности које указују да би могле да ометају поступак утицајем на сведоке, као и због узнемирења јавности начином на који је злочин почињен.

Тереза Перић је, како су "Новости" већ писале, у уторак 10. маја у вечерњим сатима, у породичној кући у Улици Душка Трифуновића, у насељу Зелено Поље, мучки ножем избола свог супруга Срђана, и то пред очима своје малолетне, шеснаестогодишње ћерке Д. Љ., а затим му, када је издахнуо, тестером одсецала делове тела и убацивала их да се кувају у лонцу на шпорету. Малолетна Д. Љ., како је то касније потврдио њен брат Дамир Љутић (18) у дневној соби је видела искасапљеног Срђана, коју ји је, дајући знаке живота, замолио да позове Хитну помоћ.

Преплашена девојка је телефоном о свему што се догађало обавестила свог брата, сачекала га испред куће, а онда су заједно ушли и видели Срђаново тело, без ноге, руке и полног органа, које је њихова мајка Тереза убацила да се кувају. Намеравала је, наводно, да делове тела разбаца по Зрењанину.

Осумњичена за убиство Тереза Перић је, како су то потврдили њени ћерка и син, као и неке комшије и рођаци, и раније имала намеру да науди свом супругу са којим је била у браку две године. Недавно је, наводно, запалила кревет у којем је био Срђан омамљен јаким лековима.

- Срђан је њу волео, био је болестан од малих ногу, имао је силне психичке проблеме, али никада није био насилан и агресиван - прича комшиница из куће поред, истичући да су често загрљени шетали улицом и да ништа није наговештавало овако тежак злочин.

ХОРОР ФИЛМОВИ

Покушај Дамира Љутића да објасни да је његова мајка била опседнута хорор и филмовима о нерешеним злочинима, само је једна од тачака у решавању сложеног мозаика овог мистериозног убиства. Тек ће предстојећи поступак и саслушање Терезе Перић разјаснити зашто је учинила оно за шта је осумњичена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)