МИЛОШЕВ ПРИЈАТЕЉ О КОБНОЈ НОЋИ И СУСРЕТУ СА УБИЦОМ: Полицајци су ми рекли "Нећемо да одуговлачимо, друг ти је убијен"

Novosti online

28. 01. 2022. у 09:20

ФИЛИП Бјелић, најбољи пријатељ пре три године убијеног Милоша Милеуснића (24), говори о дану када је изгубио друга, суђењу убици и животу без пријатеља.

МИЛОШЕВ ПРИЈАТЕЉ О КОБНОЈ НОЋИ И СУСРЕТУ СА УБИЦОМ: Полицајци су ми рекли Нећемо да одуговлачимо, друг ти је убијен

Фото приватна архива

- Милош је увек уз мене, погледајте, носим његову јакну. Неколико месеци пре него што ће бити убијен рекао ми је: "Ако одем у Америку, јакну ћу ти поклонити"- овако почиње причу Бјелић док поред себе одлаже Милошеву зимску јакну.

Били су цимери четири године. Делили и добро и зло у четири зида.

- Умео је Милош да ми каже: "Јој, Филипе, када би ови зидови знали да причају шта све чују од нас". Ни помислио нисам да ћу се иселити из стана и да ћу износити и моје и његове ствари. Милошеви родитељи су ме питали шта желим да узмем од гардеробе. Рекао сам само јакну и то је то. Од тада је чувам и пазим где је одлажем - прича Филип док стиска прсте на рукама.

Тврди да му је тешко да се присећа дана када му је Неђељко Ђуровић узео највернијег пријатеља.

- Тог 27. јануара био сам у граду и вратио се око пет ујутру. Милош је био будан. Сећам се да сам га молио само да ме пусти да спавам, а он је желео што више да причамо. Стално ме је нешто запиткивао... - објашњава Филип и додаје да је Милош затим отишао да се види са девојком Катарином.

Из сна је Бјелића пробудила полиција.

- Сећам се да су ми рекли: "Нећемо да одуговлачимо, друг ти је убијен". Нисам знао шта ме је снашло и где се налазим. Испитивање су наставили у станици полиције. Док сам давао изјаву чуо сам како је звонио аларм на Милошевом мобилном телефону. Навио га је како бисмо заједно гледали Новака Ђоковића - прича Филип.

Како сам каже наш саговорник, најтежи му је био тренутак када је отишао у дом Милеуснића да изјави саучешће. Милошеви родитељи су му били попут његових.

Пролазили су дани, месеци и године од убиства студента из Чачка.

- Дошао је дан почетка суђења Ђуровићу. Стајао сам испред суднице, а Ђуровић је ишао ка мени. Нисам знао како да реагујем. Занемео сам од бола. Осећао сам се као да ћу пасти у несвест. Цело тело ми се најежило. Он је био хладан, безосећајан... Да таквог човека сретнем усред дана на улици, не би ми било пријатно - прича Бјелић и додаје да једино што жели јесте да осуђени убица његовог друга буде у затвору до краја живота и да пати као што пати он за најбољим пријатељем.

Милоша Милеуснића памтиће по доброти, искрености и смеху који је ширио где год да се појави.

- Само да си насмејан, баш таквог те памтим - најбоље осликава мог покојног друга Милоша.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД ПУМПЕ "ЗМАЈ": Мушкарца ударио аутобус, тело и даље лежи насред ауто-пута

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)