УСМРТИО ЗЕМЉАКА, ПА ПОБЕГАО: Француска полиција трага за Србином осумњиченим за убиство, две жене у притвору због прикривања злочина

Горан Чворовић - стални дописник из Париза

27. 01. 2022. у 20:18

ФРАНЦУСКА полиција интензивно трага за Србином осумњиченим за убиство другог Србина, док су две жене, којима се ставља на терет да су помагале у прикривању злочина, тренутно у притвору. То је тренутни епилог нестанка Србина из Немачке, који је пре месец дана дошао у француски град Безансон, недалеко од немачке границе, да купи аутомобил. Од тада од њега нема ни трага ни гласа.

УСМРТИО ЗЕМЉАКА, ПА ПОБЕГАО: Француска полиција трага за Србином осумњиченим за убиство, две жене у притвору због прикривања злочина

Кварт у коме је убијен Србин / Фото L'EST REPUBLICAINMAXPPP

Догађај, о ком јављају француски медији, сеже непосредно пред католички Божић. Србин из Немачке, чије име се не наводи у истрази, дошао је 22. децембра у Безансон. Његова породица истиче да је са собом имао значајну количину новца, али није прецизирана сума.

Да је имао новац, потврдио је у уторак и државни тужилац из овог града Етјен Манто, који се обратио јавности, потврђујући тако писање регионалног листа "Ест Репибликен", који је открио цео догађај.

Ступио је, ради купопродаје, у контакт са другим Србином, који је у немирном кварту Планоаз био настањен тек неколико дана. Тужилац је истакао да је та особа била последња која је била у контакту са несталим Србином из Немачке.

Његова породица је, после четири дана, 26. децембра, дошла у Безансон, да би полицији пријавила нестанак. Полиција је у насељу Планоаз пронашла његов аутомобил, којим се довезао из Немачке, а у гепеку је затечена велика количина крви, која припада несталом, због чега се сумња да је нестали убијен.

- У овом тренутку мислимо да је мртав - истакао је тужилац Манто.

Србин, за кога се сумња да је извршио убиство, у бекству је од 26. децембра и за њим је расписана потерница.

У међувремену, ухапшене су две Српкиње, старости 25 и 58 година, за које се истиче да су биле познанице осумњиченог за убиство. Против њих је покренута истрага пре недељу дана. Сумња се да су очистиле стан после злочина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УМРЛИЦЕ ЗА ОЦА И СИНА ИЗ СЕВЕРНЕ МИТРОВИЦЕ: Милан ће остати упамћен као човек који је свима излазио у сусрет