ПРОДАЈУ ДРОГУ ПРЕКО АПЛИКАЦИЈЕ: На чет мрежи "Телеграм" појавила се нова нарко-група "Бојс проблем клуб Београд" која нуди "услуге"

ВН

24. 01. 2022. у 08:00

НА чет мрежи "Телеграм", како су јуче објавили поједини медији, појавила се нова група по имену "Бојс проблемс клуб Београд" у којој се на продају нуде наркотици.

ПРОДАЈУ ДРОГУ ПРЕКО АПЛИКАЦИЈЕ: На чет мрежи Телеграм појавила се нова нарко-група Бојс проблем клуб Београд која нуди услуге

Фото АП

Да све буде још страшније, реклама за ту групу окачена је на једној аутобуској станици, а на њој се налази код преко ког се улази у групу.

На огласу пише да се нуде (жаргонски): унк (у преводу сканк), потом, брид (марихуана), ко (кокаин), цурке (печурке)... Приликом уласка у групу на "Телеграму" пише да је то "прва даркнет продавница" и да се функционише по "дед дроп методу" који је специфичан за "дарквеб продаје".

Фото Н. Скендерија

"Фејсбуком" такође кружи и група "Дроп картел 021" која је, наводно, задужена за продају наркотика на територији Новог Сада. У овом другом огласу је објашњено шта значи "дед дроп", а то је да је дрога сакривена на неким местима, на пример испод неког камена, у неком жбуну... Кад купац добије локацију где је сакривена дрога, он оде и покупи је.

Овај систем почео је са појавом "дарквеба" односно "тамне мреже", а полиција је нашла начин како да "разбије" њихове системе заштите. Иако је, како се може пронаћи објашњење на интернету, већи део мрачне мреже безопасан, неки тужиоци и владине организације сматрају да је она рај за криминалне активности. На "Википедији" се тако наводи да је својевремено новинар Џејми Барлет у својој књизи "Подинтернет", користио мрачну мрежу да опише низ "подземних поткултура", укључујући расизам на друштвеним мрежама, друштва у којима доминира самоповређивање, тржиште наркотика ...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У РАСКОШНОМ ЗЕЛЕНИЛУ ИЛИ НА БЕЛОМ ПЕСКУ: Ако изаберете хотел Лујо, не морате да бирате, ту су и плажа са белим песком и прелепа шума