БОКСЕРОМ УДАРАЛИ ДЕЧАКА, СЛОМИЛИ МУ РУКУ: Претили малолетнику да ће га самлети као месо

Новости онлине

07. 12. 2021. у 08:53

ДВОЈИЦА малолетних дечака од непуних 16 година претукли су мог сина и сломили му руку. Из чиста мира су ми напали дете на улици, ударали га боксером по глави, шутирали у стомак, па гурнули у јарак, прича престрашена мајка.

БОКСЕРОМ УДАРАЛИ ДЕЧАКА, СЛОМИЛИ МУ РУКУ: Претили малолетнику да ће га самлети као месо

Фото: Н. Скендерија/Принтсцреен/Илустрација

- Дете је шетало с једном девојчицом. Пришла су им та двојица и питала га: "Зашто се ку*чиш?" Збуњено и уплашено им је рекао да се нормално понаша. Тада га је један оборио и сео му на стомак, а други га је ударао у главу. Син је дошао кући претучен и истраумиран. Отишли смо у Хитну помоћ, лекари су обавестили полицију и дали смо изјаву.

Мајка каже да су сину претходно ти дечаци слали претеће поруке на друштвеним мрежама и писали како ће га самлети као млевено месо.

- Чим ми је показао поруке, пријавили смо полицији. А онда су га претукли. Тада му је поломљен телефон и поруке више немамо.

Она тврди да они сваке недеље малтретирају и туку неко дете само због тога што има добре патике или шета улицом.

- Знам многе мајке чију децу су претукли или малтретирали. Случај смо пријавили и центру за социјални рад у нашем месту, из кога су нам рекли да ће ове недеље предузети мере у договору с полицијом, с обзиром на то да су у питању малолетници. Сад чујем и да прете мојој деци да ће их избости ножем. Не знам коме више да се обратим.

Адвокат Небојша Перовић каже да у нашем кривичном законодавству особе узраста од 14 до 18 година јесу кривично одговорне и против њих се води кривични поступак пред посебним судским већима.

- У сам поступак се укључује и Центар за социјални рад. Може се изрећи казна малолетничког затвора, упућивања у васпитно-поправни дом, као и судска опомена и одређене мере - објаснио је Перовић:

- Млађим малолетницима, а то су деца узраста од 14 до 16 година, могу се изрећи само васпитне мере, које, између осталих, могу бити појачан надзор родитеља, појачан надзор уз дневни боравак у одговарајућој установи за васпитавање, као и упућивање у васпитно-поправни дом. У васпитно-поправном дому малолетник остаје најмање шест месеци, а највише четири године.

Она каже да су малолетници који су дивљачки пребили њеног сина исти они који су 31. јула ове године обесили мачке на каблове за струју. Након што су фотографије објављене на друштвеним мрежама узнемириле јавност, полиција је идентификовала починиоце и тада је писано да су поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)