БИВШОЈ ЖЕНИ НОЖЕМ ПРОБИО ПЛУЋНУ МАРАМИЦУ: Лесковчанку ванбрачни партнер избо пред децом коју је довела на преглед

И.Митић

04. 12. 2021. у 16:49 >> 20:04

Двадесетдеветогодишња жена В. С., из Доње Локошнице, која је избодена ножем у лесковачком Дечјем диспанзеру, због озбиљности повреда превезена је у нишки Универзитетско-клинички центар. Њој је пробијена плућна марамица. Има чак десет убодних рана у пределу врата, лица, грудног коша, стомака, руку и ногу.

БИВШОЈ ЖЕНИ НОЖЕМ ПРОБИО ПЛУЋНУ МАРАМИЦУ: Лесковчанку ванбрачни партнер избо пред децом коју је довела на преглед

Фото: И. М.

Жену је, пред децом коју је довела на преглед, ножем повредио бивши ванбрачни партнер Д. З. (28), а напад се догодио у суботу, нешто пре девет часова. Медицинске сестре су чуле врисак жене, а када су изашле у ходник, близу улаза у ову установу, на поду су виделе жртву која је обилно крварила.

- Лекари и сестре Дечјег диспанзера одмах су предузели све што је неопходно да зауставе крварење до доласка Хитне помоћи. И они су брзо стигли на лице места и одмах је превезли у Ургентни центар лесковачке Опште болнице - истакао је др Славиша Божић, директор Дома здравља у Лесковцу.

У болници нам је речено да је пацијенткиња примљена у тешком стању.

- Учинили смо све што је у нашој моћи. Примљена је са обилним крварењем. Успели смо да санирамо све повреде. У тешком је стању. Превезена је у Ниш на даље лечење. Има чак десет убодних рана по телу - потврдио је др Небојша Димитријевић, директор Опште болнице у Лесковцу.

Марија Соколовић, портпарол лесковачке Полицијске управе нам је казала да је нападач из околине Лесковца, ухапшен. Ради се о двадесетосмогодишњем Д. З., а нападу је претходила краћа расправа у ходнику на улазу у Дечји диспанзер. Шта је мотив за овај стравичан злочин није познато. Незванично сазнајемо да су се двоје младих људи расправљали на ромском језику. Нико није могао да разазна о чему се тачно ради, али ништа није указивало на стравичан епилог који је уследио.

- Убрзо се чуо врисак, а жена је била у локви крви. Било је убода у пределу стомака, груди и јаког крварања иза левог уха. Имала је и посекотине по лицу - причају у Дечјем диспанзеру.

Несрећна жена је код лекара наводно довела своје пасторке, дечаке старе дванаест и девет година. Драма се одвијала пред њиховим очима. Срећом, па због раних јутарњих сати у чекаоници није било много друге деце и родитеља, али су присутни били узнемирени и затечени стравичним призором.

У лесковачком Дечјем диспанзеру никада се ништа ни слично није догодило. Установа има видео-надзор, па ће снимци са камера помоћи истражним органима да расветле све околности овог злочина. Незванично сазнајемо и то да је несрећна жена, родом из околине Лесковца, недавно започела заједнички живот са новим ванбрачним супругом у Доњој Локошници, па би то могао да буде повод за напад какав се у Лесковцу не памти.

Полиција је у званичном саопштењу навела да се ухапшени Д.З. (28) терети због постојања основа сумње да је извршио кривично дело убиство у покушају тако што је бившој ванбрачној партнерки нанео више убодних рана, највероватније ножем. Осумњиченом је, по овлашћењу Вишег јавног тужилаштва, одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужиоцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)