РУТОВИЋ СЕ ВРАЋА У ПРИТВОР: Апелација усвојила жалбу, наногвица за бизнисмена

С. Ј. М.

04. 11. 2021. у 07:20

НАКОН два месеца проведена на слободи, бизнисмен Жељко Рутовић враћа се у притвор, али овога пута кућни.

РУТОВИЋ СЕ ВРАЋА У ПРИТВОР: Апелација усвојила жалбу, наногвица за бизнисмена

Увиђај после инцидента у Хотелу "Праг", Фото А. Станковић

Апелациони суд у Београду усвојио је жалбу Вишег јавног тужилаштва на одлуку Вишег суда да Рутовића пусти на слободу и одредио му кућни притвор уз наногвицу.

Предраг Ранковић, Фото Новости

Жељко Рутовић, Фото Инстаграм

Рутовићу се понавља суђење на којем је у одсуству осуђен на две године и четири месеца затвора, јер је како је наведено у оптужници у марту 2017. године у ресторану хотела "Праг" пуцао у ноге бизнисмену и власнику ТВ Хепи Предрагу Ранковићу Пецонију и нанео му тешке телесне повреде. Он је био у бекству више од четири године, све до хапшења крајем јуна, након чега је затражио да искористи своје право да му се суди у присуству. На припремном рочишту у септембру поступајући судија Вишег суда му је укинуо притвор и пустио га да се брани са слободе.

Рутовићев телохранитељ Неђељко Мумин, који је учествовао у инциденту, осуђен је на две године затвора, а зимус је пуштен са издржавања казне на условни отпуст.

Ранковић, који у овом поступку има статус оштећеног, није се придружио кривичном гоњењу, нити је истакао захтев за одштету од Рутовића и Мумина.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ПРЕЛЕПОЈ ЕГЕЈСКОЈ ОБАЛИ: Ексклузиван хотел са одличном услугом, врло специфичан по томе што је смештен на сопствено полуострво