ЏОНИЋ МЕ ЈЕ ЗАМОЛИО ДА ГА ОДВЕЗЕМ ДО МОРАВЦА: Исповест младића који је возио убицу Ђокића из Тешице уочи убиства - "Ништа нисам слутио!"

Ј. Ћ.

27. 10. 2021. у 16:55

"ПОЗВАО ме је тог дана да ме пита да га пребацим из Тешице до Моравца. Као што бих сваког комшију и њега сам аутом одвезао до куће".

ЏОНИЋ МЕ ЈЕ ЗАМОЛИО ДА ГА ОДВЕЗЕМ ДО МОРАВЦА: Исповест младића који је возио убицу Ђокића из Тешице уочи убиства - Ништа нисам слутио!

Фото: Ј. Ћ.

- Тада ништа нисам знао, нисам могао ни да замислим шта смера. Рекао је да је одвезао скутер неком човеку, ја сам га покупио код Тешице, код моста, одвезао сам га и то је то. На то сам чак био и забораво, али је онда полиција дошла до мене.

Овако за „Новости“ прича двадесетогодишњак из Моравца, којег је Горан Џонић позвао да га довезе из Тешице, након што је уочи убиства у шуми сакрио скутер којим је планирао да се одвезе пошто запали аутомобил Ђокића. Добро скован план млади комшија није могао ни да наслути. Чак и када је чуо да је Џонић ухапшен као главни осумњичени за убиство Горана, Гордане и Лидије Ђокић, сметнуо је с ума чињеницу да је баш тога дана возио убицу.

Фото: Ј. Ћосин

Кућа Горана Џонића

- Комшијски ме је питао да га повезем, ништа није било сумњиво. Када ме је полиција позвала, нисам знала зашто ме траже, није ми то ни пало на памет. Онда сам укапирао шта сам урадио, али ја ништа нисам знао. Било кога да је позвао, сви би га повезли, зашто да не. Током вожње нисмо ништа посебно разговарали, као кад би срео неког комшију, како си, где си пошао итд. Не сећам се било чега неуобичајеног и то сам испричао и полицији – присећа се овај младић о којем комшије из Моравца имају само речи хвале. Ово је само још један доказ који Џонића терети за убиство троје људи. 

Током саслушања осумњичени је изнео гомилу лажи, за саучесништво је оптужио рођене синове који су због истраге у притвору, као и тројицу имућних мештана за које је тврдио да су саизвршиоци. Једна од његових најдрастичнијих лажи током саслушања била је да је новац, који је пронађен у цеви од усисивача закопаној на имању његовог сина Стефана у Моравцу - можда његовог сина.

- Оно што он није знао је да је приликом паковања новца пропустио да баци признаницу о позајмици на име Горана Ђокића. Овај документ је необорив доказ да се ради о парама које су након убиства читаве породице украдене из Горановог возила – објашњава наш саговорник.

Фото: Приватна архива

Горан Џонић

Како сазнајемо, Џонићеве изјаве "можда јесам, можда нисам" слободе су коштале и његову двојицу синова.

- Када му је предочено да су на новцу и кесама у којим су се новчанице налазиле  пронађени његови биолошки трагови, Џонић, који је врло интелигентна особа, казао је да су то можда трагови његових синова. Мада се због те његове изјаве у медијима тврди да их је оптужио да би себе спасао, то није тачно. Он је на тај начин хтео да створи забуну, односно да дискредитује биолошке трагове јер је знао да је међу сродницима ДНК слична – објашњава наш извор.

Истиче да је Џонић пратио медије, те да је своју одбрану градио и на њиховим извештајима.

- Нема ниједног доказа да је наводни црвени ауто, који он описује да је коришћен у злочину, односно да су у њему били и његови наводни саучесници, заиста био на лицу места. Црвени ауто, који није идентификован, јесте примећен у Моравцу али данима пре убиства и био је обухваћен истрагом као и све друго што је индицирало да може да расветли злочин. Он је то искористио да би поткрепио своју одбрану да су злочин извршила браћа К. М. и К. М., те да им је помогао њихов пријатељ Д. П. који је наводно управљао тим црвеним возилом – закључује наш саговорник.

Истрага око убиства и даље траје. Полиција стално дежура пред вратима Џонићеве породице. Како је наш лист писао, сигурносне камере у Тешици уснимиле су Џонића како у ноћи убиства, 27. септембра, вози Ђокићев ауто ка Тешици где га је око 2 сата ујутру запалио, а затим се одвезао назад скутером који је претходно сакрио на том месту. Камера га је уснимила и како се одвози на жутом скутеру око 4 сата ујутро. 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

Потрага за новцем Ђокића: Радници откопавају имање Џонића

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)