ХИТНА МУ ДОЂЕ НА НОГЕ, ОН ПОТЕЖЕ НОЖ: Детаљи напада на медицинског техничара - због пристојног захтева напао човека

Новости онлине

27. 10. 2021. у 10:21

МУШКАРАЦ који је јутрос око 5 сати у Улици деспота Стефана насрнуо ножем на техничара Хитне помоћи у Београду два пута је звао Хитну због бола у грудима, а када му је она дошла на кућну адресу, он је насрнуо на екипу.

ХИТНА МУ ДОЂЕ НА НОГЕ, ОН ПОТЕЖЕ НОЖ: Детаљи напада на медицинског техничара - због пристојног захтева напао човека

Фото: Милена Анђела/Принтсцреен/РТС

Како је испричала др Ивана Стефановић из Хитне помоћи, екипу на терену су чинили техничар Рајко Мирковић и докторка Весна Суботић.

- Не смемо ни да замислимо шта би било да је уместо Рајка, који је заиста испао херој, била нека сестра - каже др Ивана Стефановић.

Она објашњава да је пацијент звао Хитну помоћ због бола у грудима. Први пут је саветован, други пут позив избачен, односно екипа упућена на кућну адресу.

- Што значи да је неко тамо на централи, у овом хаосу позива, где не знате где ћете пре, проценио да човеку који је већ имао инфаркт треба екипа да дође на терен. Није му речено да иде на ВМА. Хитна му дође на ноге, а он подиже нож - прича др Стефановић.

Пацијент је, да подсетимо, нож потегао на техничара када му је, након што је почео да кашље, фино рекао да стави маску. Тада је почео да вређа екипу, говорио да су будале што носе маску. 

- Затим је прво тражио да му се дода нож, а онда се сагао и узео га сам. Са њим су у том тренутку били син и жена. Наша екипа је позвала полицију, а њему је понуђено да му дође друга екипа, што је одбио - испричала је др Ивана и додаје да постоји ужасна агресија:

- Јутрос сам присуствовала када је неко од грађана позвао и докторки рекао да је љут што екипа неће да дође да га одвезе у дом здравља да му се измери температура, јер он нема топломер. Докле више? Две године траје пандемија. Свака друга кућа има пулсни оксиметар, а ви немате топломер?

Овај инцидент најоштрије је осудио и министар здравља Златибор Лончар. Поручио је да ће држава предузети све да се сваки сличан случај максимално санкционише, како до њих више не би долазило.

Фото Танјуг

- Крајње је време да се одлучимо да ли хоћемо да нас лече професионалци, лекари или да верујемо друштвеним мрежама и лажима које се пласирају! Зашто неко зове хитну помоћ ако не верује у ту медицину? Наши медицински тимови раде 24 сата, обучени су и спремни да помогну свакоме ко их позове, али физичке нападе, а посебно оружане оних који мисле да су паметнији од свих других, нећемо толерисати - истакао је министар Лончар.

(Телеграф)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: СТРАШАН НАПАД НА ЗВЕЗДАРИ - Напао старца на улици - бездушно га оборио на земљу и опљачкао

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)