АКТИВИРАО БОМБУ, ПА ЛЕГАО НА ЊУ: Комшије о стравичном злочину код Апатина - "Као да је нешто предосећао!"

Ј. ЛЕМАЈИЋ

21. 10. 2021. у 11:30

У РОКУ од само пола сата породице Димић и Зороја из Пригревице, села код Апатина, завијене су у црно.

АКТИВИРАО БОМБУ, ПА ЛЕГАО НА ЊУ: Комшије о стравичном злочину код Апатина - Као да је нешто предосећао!

Фото: Фејсбук/Ј. Лемајић

Из још неутврђених разлога Симо Зороја (26) дошао је у уторак по подне у кућу свог познаника Николе Димића (34) и испалио у њега неколико хитаца из пиштоља. Потом је сео у аутомобил и кренуо ка својој кући, али је скренуо на оближњи атарски пут и активирао ручну бомбу.

Иако је хитна помоћ стигла врло брзо, није могла ништа осим да констатује смрт двојице младића. Обе породице су у Пригревицу дошле из Лике после "Олује". Бориле су се са свим тешкоћама, а сада их је задесила нова трагедија.

- Молимо вас, не идите код мајке. Сама је Николу и још једног сина одгајила. Не може реч да изусти - каже нам кратко један од комшија у избегличком насељу у Улици Стојана Матића.

- Сви смо затечени, знали смо их обојицу. Никола је радио у пилани, фин младић, имао је тежак живот, али је био весељак, главни на Крајишким вечерима и Личком вишебоју.

Мештани, ипак, тврде да је сигурно постојао неки разлог због ког се Зороја одлучио на овај стравичан потез. Недавно је на кући Димића освануо графит "врати десет посто", па се још утврђује да ли су мотив евентуални дугови.

- Пре тога је оскрнављен споменик Николином оцу, а било је и кошкања између њих, није да није. Симо је после злочина дошао на своју њиву, активирао бомбу и легао на њу. Страшно је било - причају мештани.

- Никола као да је предосетио да ће се нешто десити, па је мајку послао код родбине у оближње село. Кућа породице Зороја у Карађорђевој улици и прекјуче и јуче врвела је од полиције, која је вршила претрес, а незванично сазнајемо да је и брат младића дао исказ у полицији у Апатину.

- Мајци Нади од уторка није добро. Добија инјекције да се смири. Отац се вратио у Лику да би регулисао радни стаж и сада се вратио - прича нам комшиница.

- Верујте, толико је био фино и тихо дете. Радио је у Пивари, био ту по селу, никаквих проблема није било. Дете се није чуло, не можемо ни да замислимо шта је могао да буде повод да уради тако нешто.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: ЦЕО АЛЕКСИНАЦ ЗАВИЈЕН У ЦРНО: Комшија убијене породице Ђокић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)