УБИЦА ЂОКИЋА УЗЕО И СПИСАК ДУЖНИКА: Полиција даноноћно ради на проналажењу злочинаца који су усмртили трочлану породицу

Ј. ЋОСИН

19. 10. 2021. у 08:00

ИСТРАЖИТЕЉИ из Ниша, Алексинца и Београда даноноћно раде на проналажењу убице трочлане породице Ђокић. Због интереса истраге, не саопштавају се нови детаљи о овом случају, али како су нам испричали мештани села Моравац, у чијем атару су пронађена беживотна тела супружника Горана и Гордане и њихове ћерке Лидије Ђокић, полицајци ништа не препуштају случају.

УБИЦА ЂОКИЋА УЗЕО И СПИСАК ДУЖНИКА: Полиција даноноћно ради на проналажењу злочинаца који су усмртили трочлану породицу

Фото: Ј. Ћ.

Свима су у селу узети бројеви телефона, легитимисана је готово свака породица, а трага се и за црвеним возилом, које је највероватније коришћено у ноћи убиства. Иако се у медијима спекулисало да је, наводно, пронађена свеска и списак са више од 15 Ђокићевих дужника, који су дуговали чак 300.000 евра, ову информацију за наш лист нису могли да потврде извори који су упознати са истрагом.

- Напротив, ако је и постојала, та свеска је нестала заједно са новцем. Горан је добар део посла обављао из свог аутомобила у којем је чувао и велику суму новца, па се претпоставља да је са собом носио и поверљиве спискове потенцијалних дужника, али они до сада нису нађени - каже наш извор.

Још се нагађа да ли је за овај незапамћени злочин једини мотив био користољубље. Разни "стручњаци" данима коментаришу шта би све могао да буде мотив, али све је и даље и домену нагађања.

Према званичним подацима, Горанову мењачницу је пре четири године покушао да опљачка мештанин Зоран С., који је због овог кривичног дела одробијао своју казну. Како стоји у пресуди Вишег суда, у коју смо имали увид, Зоран је јула 2017, око 14.20 у урачунљивом стању са фантомком на глави дошао до мењачнице "Лики" држећи у десној руци металну шипку, а у левој ручну бомбу "кашикару".

- Утрчао је у мењачницу у намери да одузме новац од Горана Ђокића, који се налазио за пултом и сређивао новчанице. У каси је у том тренутку било око 600.000 динара у различитим валутама. Горану је најпре ударио у главу металном шипком након чега се овај затетурао и наслонио на зид иза пулта. Онда га је наизменично ударао металном шипком и ручном бомбом по глави и телу, док је Ђокић све време пружао отпор и дозивао помоћ. У једном тренутку успео је да ухвати окривљеног за руке, када је овај испустио металну шипку и ручну бомбу - стоји у пресуди.

Рвање у мењачници је видела пролазница и почела гласно да дозива помоћ, што је чуо пролазник који је утрчао и ухватио обема рукама окривљеног, али је он успео да се и њему отргне и побегне. Окривљени је шипку вратио у породичну кућу једне Алексинчанке, одакле ју је и узео, док је бомбу сакрио у гајбу од пива која је стајала у остави у шпајзу те куће, а онда је затражио од власнице једно метално буре како би запалио гардеробу коју је имао на себи, правдајући се да је "направио неку глупост" и да мора да му помогне. Ухапшен је исте вечери, а након споразумног признања кривице, за ово кривично дело робијао је три године и шест месеци.

Полиција је, према нашим сазнањима, након смрти Ђокића више пута испитивала Зорана С., али нису нашли ништа сумњиво да би га довели у везу са злочином.

САСЛУШАНО ВИШЕ ОД 100 ЉУДИ

У оквиру истраге убиства трочлане породице Ђокић из Алексинца, полиција је саслушала више од 100 људи из тог места и околних села, Моравца и Тешице, где је почињен злочин. Сви који су одведени на полиграф су прошли тестирање, а једини материјални траг, чаура која је нађена поред тела, засад не може помоћи у потрази за убицама.

БОНУС ВИДЕО - Потресне сцене на сахрани породице Ђокић:

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)